Alles Wordt Gedaan Door Het Licht

We Are In the Center of All the Worlds1. Het Licht is de Schepper. Het Licht is altijd de bron van alles! In het begin schiep de Schepper de schepping, vandaar dat de schepping compleet subjectief is voor het Licht. Als het Licht zou verdwijnen zou de schepping ook niet meer bestaan. Iedere beweging en verandering die plaatsvindt in de schepping vindt enkel plaats onder invloed van het Licht.De Schepping is levenloos en bewegingsloos als het Licht haar beïnvloedt met de geringste kracht. Als het Licht sterker schijnt dan dit niveau, ondergaat de schepping een kwalitatieve verandering, transformerend van “levenloos” naar “vegetatief”, daar begint de schepping te voelen en te ontvangen. En zo verder…

2. Het Licht is de acteur. Het licht is altijd de bron van alles! Daarom staat er geschreven: “Er Is Geen Behalve Hij” en “De Schepper Is Je Schaduw”. Je zult de Schepper in iedere situatie en definitie moeten “vinden” omdat Hij degene is die het heeft laten gebeuren.

3. Ik heb controle over het Licht. Als je ernaar streeft iets in jezelf te veranderen, zul je het Licht naar je toe moeten trekken en dan verandert het je. Het Licht beïnvloedt mij en mijn Reshimot, en het zal me alleen op een manier veranderen die me dichter naar het doel van de Schepping zal brengen. Met andere woorden, het enige dat ik ooit in mijn leven kan doen is het versnellen van mijn spirituele ontwikkeling. Of, door het gebrek aan het verlangen om de invloed van het Licht naar me toe te halen, kan ik de afwezigheid van het Licht naar me toe halen en dat zal ik ervaren als allerlei soorten lijden – want het Licht is Leven.

Maar als mijn verlangen van het Licht komt dan kan ik geen wederkerige invloed op het Licht uitoefenen met mijn verlangens. Ik moet een verlangen voor het doel van een andere bron ontvangen dan van het Licht en dan zal ik het Licht kunnen beïnvloeden met dit verlangen en een extra invloed van het Licht naar me toe trekken, die mijn pad versnelt. Daarom heb ik de juiste omgeving (de groep) ontvangen, welke de enige mogelijkheid voor mij is om versneld het doel te bereiken.

4. De rol van de vrouw. De groep wordt niet fysiek beïnvloed maar door iemands verlangen vandaar dat een vrouw deelneemt aan het groepswerk (door virtueel te studeren en Kabbalah te verspreiden), verlangt om de correcte invloed van de groep te ontvangen, zij ontvangt dit en gebruikt het om zich onwillekeurig naar de Schepper te wenden (Het Licht). Met uitzondering van het fysiek deelnemen aan communicatie met de vriendengroep en dus virtueel te studeren, doet zij alles wat een man ook doet en gaat zij door dezelfde stadia.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Overcome Yourself by Raising the Importance of the Goal
Laitman.com Post: A True Desire Is Always Answered by the Light
Laitman.com Post: Woman = Desire
Shamati #1: “There is None Else Beside Him”
Baal HaSulam Article: “The Lord Is Thy Shade”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 5: Introduction to the Four Phases of Direct Light [25:04m]: Download

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 15: Inanimate Vegetative Animate Human [24:38m]: Download

icon for podpress  St. Louis Congress 2008: Lesson for Women [1:18:45m]: Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: