Alleen De Mensen Met Een Punt In Het Hart Kunnen Voelen Dat Kabbalah De Verlossing Is

pointTwee vragen die ik ontving over hoe met mensen over Kabbalah te spreken:

Vraag: Hoe kan iemand die zich op het dierlijke niveau bevindt, begrijpen dat hij door de slagen die hij ontvangt, gecorrigeerd dient te worden? Hoe kan er aan iemand die nooit Kabbalah bestudeerd heeft en er nooit mee in contact is gekomen, uitgelegd worden dat nare dingen gebeuren omdat wij verkeerd handelen? Mensen die grote tragedies meemaken, veranderen hun kijk op het leven, maar toch kiezen ze niet elke keer het pad van Kabbalah.

Mijn Antwoord: We zien enorm veel lijden in de wereld, soms erger dan de dood, en dit is al millennia lang zo. Soms lijkt de dood op een verlossing, hoewel onze aard, de wens te ontvangen, ons niet toestaat om ons leven op te geven. En toch streven mensen niet naar Kabbalah als een middel tot vervulling.

Waarom zien ze niet dat de methode om het kwaad uit te schakelen en het goede te verkrijgen, zich vlak voor hun neus bevindt? Zelfs als we het hen aanbieden, horen ze ons niet! Dit komt doordat iemand Kabbalah pas kan “kiezen”, op het moment dat er een specifiek verlangen – (Reshimo) in hem verschijnt – het “punt in het hart”, het verlangen om zijn ziel te vervullen.Maar als de verlangens (Reshimot) die in een iemand ontstaan, nog steeds niet samengaan met het verschijnen van “het punt in het hart”, worden ze als voorbereidend beschouwd. Zijn leven voltrekt zich binnen de grenzen van deze verlangens, en daar blijft hij, ondanks al zijn lijden, en hij zal niet zien dat Kabbalah de verlossing is. Misschien zal hij zich met mystiek, religie of andere praktijken bezig gaan houden, maar nog niet met Kabbalah.

Vraag: Wanneer kun je mensen het beste over Kabbalah te vertellen, en wanneer kan je er beter over zwijgen? Ik reis veel en ik ontmoet heel veel mensen, met wie ik over Kabbalah praat. Maar ik begin er achter te komen dat ik door het praten met mensen over Kabbalah iets verkeerds doe. Toch weet ik dat dit het doel van mijn leven en van mijn reizen is. Hoe kan ik het beter doen?

Mijn Antwoord: Je kan er wel over spreken, maar op een eenvoudige, niet opdringerige manier, een manier die je luisteraar fijn zou vinden. Het kan handig zijn om ze een krant of een boek te geven, met een link van onze website erin.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Constitution of Dissemination
Laitman.com Post: Disseminating the Wisdom of Kabbalah to Whom You Love
Laitman.com Post: Now You Can Share Perceptions Through the Internet
Article: “The Alternative of Our Life”

icon for podpress  Evolution of Desires [05:44m]: Download

icon for podpress  Achieving Happiness [02:48m]:  Download

icon for podpress  A Comfortable Framework for the Masses [02:08m]: Download

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Alleen De Mensen Met Een Punt In Het Hart Kunnen Voelen Dat Kabbalah De Verlossi…Laitman.com Post: We Raise the Entire Universe Up to the Creator Kabbalah for the Student: […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Alleen De Mensen Met Een Punt In Het Hart Kunnen Voelen Dat Kabbalah De Verlossi… Laitman.nl Artikel: Iedereen Moet Op De Hoogte Zijn Van Kabbalah Laitman.nl: Het Begin Van Het […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed