Zal Amerika Socialistisch Worden?

turnNieuwsrapport (vertaald van K2Kapital.com):In de V.S wordt er niet meer neergekeken op het woord “socialisme” – De crisis op Wall Street, verlies van spaargeld en pensioenfondsen, instorting van de huizenmarkt en werkloosheid hebben de kwestie van economische overleving ter sprake gebracht. De crisis vraagt om een vergroting van overheidsregulering en een afkeer van liberale methoden in de financiële sector. Het woord “socialisme” dat Amerikanen niet zo lang geleden de stuipen op het lijf joeg, lijkt opeens niet zo eng. Wat is er zo slecht aan het socialisme, eigenlijk? Laat de overheid voor de burgers zorgen in plaats van het beschermen van de belangen van de miljardairs.

Mijn Commentaar: Op het moment, is het streven naar socialisme egoïstisch en zelfzuchtig, maar dit kan ook niet anders. Mensen beginnen geleidelijk te beseffen dat globalisatie de nieuwe werkelijkheid is, waarin we dienen te leven, dat de wereld net een klein dorpje is, ofwel één familie.

Er is al gesproken over dit concept, maar men had het niet volkomen bevat. We hebben het nog niet als een feit geaccepteerd, als een verschijnsel dat zich plotseling in onze wereld gemanifesteerd heeft, waar we niet aan kunnen ontsnappen, dat ons verplicht om ons leven volledig te veranderen.

Het is gelijk aan het gevoel van een persoon die voor leven gevangen is gezet: hij beseft geleidelijk dat zijn leven nu een enorme verandering zal ondergaan en hoe deze verandering van hem vereist een andere houding en gedrag dan vroeger, aan te nemen.

Om deze reden is een natuurlijk gevolg van het voelen van de globalisering, globale inter-verbondenheid en wederzijdse afhankelijkheid, de waarneming van het socialisme als superieur en gewenst. Echter dienen we de manier hoe we over het socialisme denken te corrigeren. We zullen voelen dat iedereen in deze wereld een grote familie is, we zullen het Hoogste Licht onthullen, het gevoel van harmonie, verrukking en eeuwig leven. Maar voordat dit kan gebeuren, zullen mensen het pad van het verwerpen van het egoïsme moeten begaan. En om dit te willen, zullen ze moeten beseffen dat het egoïsme kwaadaardig is. Dit kan gebeuren door middel van:

– Feitelijk lijden wegens het egoïsme (bekend als “de tien plagen van Egypte”, waar de eerste plaag de financiële crisis is die zich op het moment aan het ontwikkelen is); of

– Door theoretische herkenning en studie van Kabbalah.

Hoe dan ook, zal de mensheid bewust moeten komen te begrijpen dat “iedereen één familie is”, waar elke persoon rekening houdt met elk familielid. Voor meer hierover, zie het artikel “De Vrijheid” en de krant “De Natie“.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Instead of Seeking to Change our Economic Systems, We Should Draw the Upper Light of Correction
Laitman.com Post: The Financial Crisis Has Made Karl Marx Fashionable in Europe
Laitman.com Post: Ideas of Unity Are In the Air

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Zal Amerika Socialistisch Worden?  Laitman.nl Artikel: Karl Marx Wint Aan Populariteit In […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed