We Kunnen De Plagen Van Egypte Overvliegen

flyVragen die ik heb ontvangen over spiritualiteit tijdens de crisis:

Vraag: Ik studeer al een aantal jaar Kabbalah. Het was heel makkelijk voor mij om te zeggen dat alles wat er gebeurt, ongeacht hoe erg, alleen bedoeld is om ons te laten zien waar we van het pad zijn geraakt – totdat mezelf iets slecht overkwam. Met de dreiging om ontslagen te worden, die boven me hangt, weken mijn gedachten onmiddellijk af van de studie en ik heb moeite met de lessen op een juiste manier waar te nemen. Hoe kan ik in de juiste richting blijven vorderen als al mijn gedachten zijn over hoe mijn huur te betalen en mijn kinderen te voeden? En op een grotere schaal, kan de crisis niet juist veel mensen van Kabbalah afduwen? Ik bedoel, wie maalt er om spiritualiteit als je maag leeg is?

Mijn Antwoord: Blijkbaar moeten we juist ons pad naar de Schepper toe, vanuit deze toestanden en twijfels blijven opbouwen. Je zal rust voor jezelf voelen vanuit je eigen toestand, en je zal het zelfs sterker voelen dan vroeger.

Vraag: De Thora zegt dat de plagen van Egypte over de huizen van de Joden heen passeerden. Betekent dit dat nu, in de tijd van onvermijdelijke slagen, de mensen die Kabbalah studeren deze slagen (plagen) in mindere mate in hun stoffelijke leven zullen voelen?

Mijn Antwoord: Er is geen twijfel dat iedere persoon in de wereld die Kabbalah studeert en er naar streeft dichterbij de Schepper te komen, de positieve invloed van de Natuur (de Schepper) aanroept. Hij wordt dan dichterbij getrokken door middel van positieve invloeden, in plaats van negatieve corrigerende krachten die anderen van achteren duwen.

Vraag: U spreekt over de tien Egyptische plagen. Wat zijn de resterende plagen die Kabbalah voorspelt die zullen volgen?

Mijn Antwoord: Ik hoop de wereld te zien die de plagen zal “overvliegen” met behulp van Kabbalah, door te streven de eigenschap van liefde en schenking aan anderen te verkrijgen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Passing Through the Crisis to the Promised Land
Laitman.com Post: The Current Crisis Is “The First Plague of Egypt”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed