Wat Zien Kabbalisten? (En Wat Eten Ze?)

Drie vragen die ik ontvangen heb over het ervaren van een Kabbalist zijn:

Vraag: Mensen komen naar u toe en vragen waar ze hun naam in moeten veranderen. Er komen stellen naar u toe met de vraag of ze met elkaar moeten trouwen en hoe ze hun kinderen moeten noemen. Hoe weet u wat u ze moet antwoorden?

Mijn Antwoord: Ik heb geen supernatuurlijke krachten. Ik geef advies als een persoon met heel veel levenservaring, en misschien zit ik fout.

Mijn aanbevelingen bevatten geen mystieke krachten of bezweringen. In feite heeft niemand zulke krachten! Mensen zoals Wolf Messing bezitten een natuurlijk vermogen om onze wereld en de toekomst te zien; echter is geen enkel van deze “helderzienden” een Kabbalist. Ze zijn alleen in staat om onze wereld beter dan anderen waar te nemen, maar niet de Hoogste Wereld.

Ik ben een Kabbalist – ik zie de Hoogste Wereld en het pad dat er naar toe leidt. Gedurende onze Kabbalah studie, naar de graad waar we naar correctie streven, roepen we het Hoogste Licht aan – de Scheppers kracht van liefde en schenking, die ons corrigeert. Zelfs beginners, die nog niet de eigenschappen bezitten om het Licht waar te nemen , kunnen deze kracht voelen en zijn invloed gedurende de studie.

Echter met betrekking tot alle andere aspecten, ben ik net zoals een ieder.

Vraag: Eten Kabbalisten vlees?

Mijn Antwoord: Dat hebben ze altijd gedaan.

Vraag: Is Rav Laitman een Kabbalist?

Mijn Antwoord: Dat weet ik niet, maar hij eet wel vlees!

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Only the Upper Light Can Change Our Destiny
Myths About Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed