Het Enige Punt Van Vrijheid Is Jouw Reactie Op De Schepper

freedomAlle gedachten en verlangens, zowel privé als sociale, worden ons van bovenaf gestuurd, van de Schepper. Ze stemmen alle af van een enkele kracht van Natuur (zie het artikel “Er Is Geen Ander Behalve Hij“). In dit geval is het van belang om in een constant innerlijk dialoog te zijn met de Schepper, om voordurend dat wat je in je geest en hart ontdekt te onderzoeken, en daarmee probeert te begrijpt wat de Schepper je aan het vertellen is, hoe Hij jou bestuurt en wat je reactie dient te zijn.

Eerst moet men beseffen dat alles van bovenaf gestuurd is met het doel ons te ontwikkelen. Daarom moet de persoon het met dank aanvaarden, omdat het speciaal gekozen werd om geschikt te zijn voor zijn toestand en om zeker te stellen dat hij de optimale ontwikkeling zou krijgen wat betreft het verwerven van de Schepper.

Hierna moet een persoon een verzoek maken. Als de persoon tenslotte niet het verlangen voelt om te vorderen, als hij voelt dat hij andere belangrijkere zaken heeft om voor te zorgen en andere problemen die eerst opgelost moeten worden en hij eerst daar de zorg voor zal moeten dragen voordat hij terug kan keren naar de Schepper – wordt dit ook van bovenaf gestuurd, met het doel het volgende te onderscheiden: “Waarom?”, “Waarvoor?”.

Door deel te nemen aan berekeningen over wat belangrijker is, vergeet de persoon dat er van bovenaf met hem gespeeld wordt. Dat het de Schepper is die hem laat zien hoe makkelijk het is om van Hem los te raken. Tenslotte wordt de Schepper alleen onthuld door de deugd van iemands inspanningen om de verbinding met Hem te behouden. Alles dat binnen in mij en om mij heen bestaat is van Hem afkomstig. Hij bestaat binnen mij in, organiseert alles wat binnen mij omgaat en naar mij toekomt.

Hij laat alleen een punt over dat niet van Hem afhankelijk is: mijn reactie. Dit is waar mijn “IK” geuit kan worden. Dit punt ligt binnen me in, en het ontwaakt en wordt aan mij geopenbaard, als ik gedwongen aan het besef blijf kleven dat de Schepper mij, mijn gedachten en verlangens van bovenaf bestuurt.
Dit punt, waarin ik Zijn bestuur van bovenaf onderscheid, waarin ik het verlang Hem te voelen en Hem te antwoorden – is het punt van waarheid, het begin van iemands “IK”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Can We Control Our Thoughts?
Laitman.com Post: How to Change Yourself and What to Change Yourself Into
Kabbalah Today Article: The Spiritual Gardener
Article: “The Structure of the Soul
Baal HaSulam Article: “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”
icon for podpress  Human Nature [03:14m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: