Door De Crisis Heen Naar Het Beloofde Land

How Do You Avoid Becoming Relaxed On the Path?Een vraag die ik ontvangen heb: Eerder vandaag las ik uw blog voor aan mijn moeder, die in Oekraïne woont. Ze was het eens met alles. Haar enige vraag was: “Vertel me dus wat ik nu moet doen?” – En alles wat ik tegen haar kon zeggen was: “Studeer.” In een tijd dat elke dag voor haar een gevecht is om haar familie te voeden, kan ik haar alleen maar aanbieden dat ze begint te studeren?

Mijn Antwoord: Alleen de verspreiding van Kabbalah onder de massa zal hen de kans geven om de behoefte aan verandering te realiseren:

– Om alleen hetgeen te ontvangen wat nodig is voor iemands overleving (zoals de manna in de woestijn);
– Alles wat de persoon aan overschot produceert, op zijn noodzakelijke zaken na, moet aan de samenleving gegeven worden;
– Het is noodzakelijk om een globaal onderwijssysteem in te stellen dat de mensen over de wetten van natuur zal leren in een globaal inter-verbonden wereld. Dan zal iedereen begrijpen hoe we zouden moeten leven;
– We moeten de voorwaarde van de globale wederzijdse garantie verwerven – gezamenlijke verantwoordelijkheid, zoals gedurende het ontvangen van de Thora – als elke persoon begrijpt dat iedereen van iedereen afhankelijk is;
– We moeten dan geleidelijk van “liefde voor anderen” naar “liefde voor de Schepper” gaan. Dit is omdat als er aan de bovengenoemde voorwaarden is voldaan, we de Schepper beginnen te onthullen – de algemene Hoogste Kracht van Natuur, volgens de wet van gelijkheid van vorm.

Door aan deze voorwaarden te voldoen, of zelfs al bereid zijn om erover te leren, zullen we de positieve krachten van de Natuur op onszelf afroepen. Aangezien de crisis niets anders is dan het resultaat van onze tegenstelling aan de Natuur, zullen we de crisis passeren en het leven in overvloed bereiken, ofwel “het beloofde land”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Is There Anything We Can Do About the Crisis?
Laitman.com Post: Coping Strategies In Time of Crisis: Therapy, Antidepressants, and Even Fortunetellers

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: