De Waarheid Kan Alleen Van Binnenuit Worden Onderscheiden

truthTwee vragen die ik ontving over hoe men zeker kan zijn dat hij het juiste pad volgt:

Vraag: Ik wens de Waarheid met een hoofdletter W uit te vinden, maar alles wat ik zie lijkt onwaar. Hoe kan ik aan mezelf en anderen bewijzen dat Kabbalah waar is? Het is niet genoeg om te zeggen dat alles kwaadaardig is, en dat alleen “onze Thora” de waarheid is.

Mijn Antwoord: Vooruitgang en groei gaan altijd gepaard met het gevoel van fouten en hun herstel, net zoals elk systeem voor het volgen van een bepaald doelwit. Het gevoel van onzekerheid, het gevoel dat dingen leugens zijn en onwaar zijn, zijn alle noodzakelijk en je moet blij zijn dat je ze voelt.

Alleen dieren maken geen fouten, omdat ze door natuur bestuurd worden, daar waar de mens volgens zijn eigen instemming moet ontwikkeling. Bovendien moeten we deze eigenschappen in anderen ook niet onderdrukken; in tegendeel, dienen we hen aan te moedigen zelfs als deze mensen ons uiteindelijk verlaten. Laat ze hun eigen pad vinden en bevestigen. Anders zullen ze niet menselijk worden en zullen ze “dieren” blijven, zoals er geschreven staat “We zijn net als dieren” – allen behalve degenen die het Licht van groei en correctie aantrekken.

Vraag: Er zijn vele groepen en scholen die Kabbalah bestuderen. Is volgens uw mening elke groep die de authentieke bronnen bestudeert geschikt om er Kabbalah mee te bestuderen?

Mijn Antwoord: Alleen jij kan weten welke groep en welke wijze van studie voor jou het best zijn. Sommige mensen moeten nog steeds door verscheidene vormen van het mysticisme, religie en Kabbalah als kennis zijnde gaan. – Baal HaSulam beschrijft dit als hij over de “Kabbalisten van Jeruzalem” spreekt. Na al deze geprobeerd te hebben, of misschien zelfs in een volgend leven, zullen ze naar de authentieke studie van Kabbalah komen, die het ontvangen van het Licht voor het corrigeren van iemands egoïsme is.
Dit is inderdaad de enige reden voor het bestaan van Kabbalah in deze wereld, de enige reden dat de Thora (Kabbalah) gegeven werd. De Schepper zei: “Ik heb het egotisme geschapen en ik heb de Thora geschapen voor zijn correctie” – of met andere woorden: opdat mensen de eigenschap van “liefde voor de naaste” zouden verwerven – de primaire wet van de gehele Thora en de hele wereld.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Why Does a Person Get Beaten?
Laitman.com Post: How Do You Choose the Correct Environment?
Laitman.com Post: There Are Many Paths to the Creator
Chapter from Book Kabbalah for Beginners: “Concealment – a Requisite for Free Choice”
Shamati #148: “The Scrutiny of Bitter and Sweet, True and False”
icon for podpress  Lesson on Baal HaSulam Article: The Peace [01:19:39m]: | Download

icon for podpress  Lecture in Arosa, Lesson 8 [56:43m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: