De Omgeving En Ik

Twee vragen die ik ontvangen heb over zich verhouden tot de omgeving:

Vraag: In een van uw lessen in de Verenigde Staten, zei u dat de mensen die klaar zijn voor een nieuw wereldbeeld, vrijwillig hun behoeften zouden moeten beperken tot de minimale lichamelijke behoeften zoals voedsel, onderdak, ontspanning en kennis. Wat moeten we doen met de rest van onze omgeving, zoals kinderen, vrouw of man, ouders die er niet klaar voor zijn om zichzelf te beperken? Is het voldoende om mezelf te beperken, terwijl ik aan de mensen om me heen dat geeft, wat ze nodig hebben, en ze laat zien dat mijn pad correct is alleen al door middel van een voorbeeld te zijn? Ik heb me trouwens mijn heel leven op deze manier gedragen en in ruil hiervoor haat iedereen om me heen me tactvol en vernedert me.

Mijn Antwoord: Als iemands hoofd “in de wolken” is, dan neemt hij vanzelfsprekend niet meer van deze wereld, dan hij nodig heeft. Hij hoeft zichzelf niet te beperken, omdat het natuurlijk is voor hem. Dit is de houding die een persoon verkrijgt, als hij beseft dat de hele wereld één familie is.

Als de mensen om je heen je haten en vernederen, is dit waarschijnlijk omdat je ze ergens toe dwingt of hen iets verbiedt.

Vraag: Kan een persoon een ander een tekort of behoefte doen voelen (zij het spiritueel of lichamelijk)?

Mijn Antwoord: De omgeving kan elk aards verlangen in iedereen oproepen of onderdrukken (zie het artikel “De Vrijheid“). Bovendien, kan de samenleving de ontwikkeling van een punt in het hart van een persoon versnellen, indien de persoon het heeft.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Influence of the Environment
Kabbalah Today Article: The Freedom Blues
Baal HaSulam Article: “Peace in the World”
Society as a Condition for Attaining Spirituality

icon for podpress  Adjusting Our Attitude [01:20m]: Play Now | Play in Popup | Download
icon for podpress  Wisdom In Action [17:00m]: Play Now | Play in Popup | Download

One Comment

  1. […] Nederlandse Vertaling: Laitman.nl Post: De Omgeving En Ik […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: