De Kabbalistische Definitie van Zion en “de Gemengde Massa”

Why Are There So Many Different Words In the Torah?Twee vragen die ik ontvangen heb over het Zionisme en “de Gemende Massa”:

Vraag: Wat is het Zionisme? Wat heeft dit met Kabbalah en Bnei Baruch te maken?

Mijn Antwoord: “Kabbalah is de methode van de Schepper onthullen aan de mens in deze wereld” – Baal HaSulam, artikel “De Essentie van de Wijsheid van Kabbalah“. Het Zionisme is een sociale beweging die de voorkeur geeft aan het terugkeer naar Zion ofwel Israel. De Kabbalistische definitie is als volgt: het Land van Israel wordt tevens “Zion” genoemd, afkomstig van het woord Yetzira – “uitgang” in het Hebreeuws. Mi Tzion Tize Tora (De Thora zal van Zion komen), betekent dat de persoon naar het Licht toekomt als hij uit zijn egoïsme treedt.

Vraag: Tijdens de twee laatste lessen, sprak u over “de Gemengde Massa”. Wie zijn dit?

Mijn Antwoord: “De Gemengde Massa” (Erev Rav) zijn de tegenstanders van Kabbalah die het voorkomen dat de mensen uit de spirituele verbanning komen en de Schepper onthullen. En zelfs als een persoon naar schenking en liefde streeft, voorkomt Erev Rav door middel van alle mogelijke middelen, dat hij vooruit gaat. Ze kwamen op Mozes’ weg toen hij de mensen uit Egypte (spirituele ballingschap) probeerde te leiden naar de onthulling van de Schepper. Ze plaatsten ook allerlei soorten obstakels op zijn weg, gedurende de 40-jarige reis door de woestijn.

Vandaag spreiden ze ook allerlei geruchten. Ze kunnen niet langer tegen Kabbalah spreken, omdat dit niet meer mogelijk is, maar wel tegen de mensen die het verspreiden, dus ook onze organisatie. Het wordt geschreven dat zij Irei Hashem Ovdei Pharao zijn – degenen die de Schepper vrezen, maar wensen binnenin hun egoïsme te blijven.

De Gaon van Vilna (Agra) schreef in Het Licht van de Zohar, 3:28 “Adam Ve Ishto“: “In de toekomst zal Mozes alles aan ons onthullen, in tegenstelling tot de wijze waarop het nu verborgen is in de Thora in de vorm van verhalen die bedoeld zijn voor de Erev Rav, die niet de innerlijke betekenis bestuderen”.

Verwante Materialen (Engels):
Kabbalists Write about the Wisdom of Kabbalah
Chapter from Book The Kabbalah Experience: “Spiritual Work”
Shamati #33: “The Lots on Yom Kippurim and with Haman”
Shamati #54: “The Purpose of the Work”
Baal HaSulam Article:” A Speech in Celebration of the Conclusion of The Zohar”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed