Correctie Geschiedt Alleen Door Middel Van Het Studeren Met Het Doel Het Licht Aan Te Roepen

lightEen vraag die ik ontvangen heb: Ik begrijp niet de standpunten over deze wereld volgens Kabbalah. U zegt dat Kabbalah tegen ascese is en u heeft ook gezegd dat een Kabbalist de grootste ego heeft en de hele wereld wenst te verslinden. Maar de Talmud zegt: “De weg van de Thora is om brood met zout te eten, water uit een kop te drinken, op de grond te slapen, een zwaar leven te leiden en er aan te werken om Thora te leren”.

Ik lees deze citaat in “Het Verwerven Van De Hogere Werelden“: “Als een persoon, door middel van zijn studie, het niveau bereikt waar hij niets anders wil, dan spirituele verheffing en waar hij alleen het noodzakelijke in het leven accepteert, dat voldoende is om zijn fysiek bestaan in stand te houden, en dus niet voor zijn eigen genot ontvangt, is dit de eerste stap van zijn stijging naar de spirituele wereld” – Talmud, Psachim.

Ik ben hierdoor heel erg in de war. Hoe dienen we ons in deze wereld te gedragen? Kunt u me een precies antwoord geven?

Mijn Antwoord: Voor de val van het spirituele niveau, 2.000 jaar geleden, was men in staat om zichzelf overeind te houden op het spirituele niveau (liefde en schenking) door middel van beperkingen en het bestuderen van Kabbalah (de authentieke, innerlijke Thora). Op deze manier waren ze in staat om het egoïsme dat telkens in hen vermeerderde tegen te gaan.

Nadat de mensen echter van het spirituele niveau van “liefde voor de naaste” vielen naar “ongegronde haat” maakten de wijzen van de Talmud een bijzondere correctie (toevoeging) in het Hoogste Bestuur, zoals Baal Hasulam bij punt 11 van de “Inleiding tot Talmud Eser Sefirot” schrijft.

Sindsdien, zal alleen een juiste studie het Licht aanroepen, dat alle correcties en veranderingen zal doorvoeren. Dit Licht daalt neer op een persoon die door de juiste voorbereiding (in de groep) is gegaan, gedurende de studie van Kabbalah met de juiste intentie. Het is geschreven: “Ik heb het egoïsme geschapen en ik heb Thora voor zijn correctie geschapen, omdat zijn Licht de persoon terugvoert naar de Oorsprong (naar de schenking).

Daarom zal alleen een juiste wijze van studie het Licht aanroepen, dat alle correcties en veranderingen door zal voeren. Organiseer dus je studie – en ontspan je!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Do We Connect Our Points in the Heart?
Laitman.com Post: The Surrounding Light Influences Us Only When We Evoke It
“Introduction to the Book of Zohar,” Items 39-44
Lesson on Shamati #69: “First Will Be the Correction of the World”
Lesson on Baal HaSulam Article: “Preface to the Book of Zohar”
Shamati #6: “What Is Support in the Torah, in the Work”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed