Coping Strategieën In Tijden Van Crisis: Therapie, Antidepressiva En Zelfs Waarzeggers

anythingNieuwsrapportage (vertaald van og.ru): De globale financiële crisis brengt vele mensen over de hele wereld tot een staat van ernstige hysterie. Ze bezwijken door paniek, waardoor zij geneigd zijn ondoordachte handelingen te doen om hun spaargelden veilig te stellen. De Duitsers zoeken een antwoord in de socialistische literatuur, de Chinezen racen tegen de communistische partij, de Amerikanen onderdrukken hun angst voor verlies van hun geld met antidepressiva en de Russen gaan naar psychologen en waarzeggers voor adviezen. Mensen over de gehele wereld worden ineens tot religie aangetrokken.

Mijn commentaar: De mens is een zwakke en tere schepping. Als hij zich bang, hulpeloos en onzeker voelt, heeft hij hulp nodig van zijn leefomgeving, of dit nu een therapeut, een vriendengroep, een oorlog, familie of wat dan ook is. Of hij verbreekt de verbinding met de realiteit door drugs, mystieke aangelegenheden of religies. Daarom werd Hollywood populair gedurende de Grote Depressie.

Maar nu zijn de tijden veranderd want we zijn in een overgangsfase van een wereld vol individuen naar een mondiale wereld. De enige redding ligt in de bron die ons verteld over de nieuwe wereld, en die Bron is Kabbalah – en niets anders. Dat is omdat we nu de kwaliteit van verbinding in de wereld gaan onthullen, dit is de kwaliteit van de Schepper. En de methode van Kabbalah is de manier om dit te bereiken.

Vandaar dat na al hun zoektochten en fouten, de mensen naar Kabbalah komen. Als alternatief kunnen we aan de mensheid uitleggen dat de sleutel voor hun geluk al in hun handen ligt, net als in het verhaal van Pinoccio!!

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Reason for Our Suffering, and the Alternative Path
Laitman.com Post: We Can’t Change the Laws of Nature
Laitman.com Post: Study Kabbalah, and the Spiritual Worries Will Outweigh Your Current Worries

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: