Alle Obstakels Zijn Te Overkomen

Contradictions Bring UnderstandingCitaten uit de ochtendles:

Een persoon dient vanaf het laagste niveau te stijgen, het niveau dat “onze wereld” wordt genoemd, waar alles verborgen is, naar het hoogste niveau dat “De Oneindige Wereld” genoemd wordt, waar alles geopenbaard is. De niveaus van het stijgen worden “de werelden” genoemd en ze weerspiegelen de graad van de correctie van onze verlangens.

Er is geen vervulling, zonder een voorafgaand gevoel van leegte. Als elk van ons zijn individuele verlangen (leegte) corrigeert, geven we vorm aan de Hoogste Kracht en onthullen het in de mate van onze correctie. Dit is waarom we deze Kracht om correctie verzoeken, in plaats van openbaring.

Het vervullen van het verlangen geschiedt niet door middel van ontvangst, maar door middel van schenking. Anders kan het onmogelijk vervuld raken. Om precies te zijn; het is wel mogelijk, echter zal de voldoening beperkt zijn tot onze wereld en de duur van ons leven. Meer dan dat is onmogelijk. Dit is op deze manier opgezet, zodat het ons toe zou laten om bij een andere methode van vervulling terecht te komen, namelijk die van schenking.

Dan is een persoon vervuld door zijn liefde voor zijn naaste, door schenking, in plaats van iets van buiten af. Het lijden is een gevoel van ongecorrigeerde verlangens. We nemen ze waar als zijnde het lijden omdat ze van de Schepper verschillen.

In Kabbalah bestuderen we onze toekomstige toestanden en dit staat ons toe om ons te ontwikkelen. De ontwikkeling van iemands ziel is analoog aan de ontwikkeling van een kind: door te verlangen een volwassene te zijn, trekken we de kracht van correctie naar ons toe. Een persoon moet problemen en het lijden zien als een kans om te vorderen, door ze te overkomen. Alles gebeurt alleen ten bate van iemands vooruitgang. Echter, als een persoon zich op de correcte manier voorbereidt, dan zal hij in plaats van het waarnemen van de pijn van het lijden, zijn richting waarnemen en zich daarlangs voortbewegen. In dit geval, neemt de persoon, in plaats van het lijden, het pad waar.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Special Power of Kabbalah
Laitman.com Post: The Book of Zohar. Chapter “Raising a Prayer” – 1
Chapter from Book Attaining the Worlds Beyond: “Revelation and Concealment”
Shamati #4″ What Is the Reason for the Heaviness One Feels when Annulling before the Creator in the Work”
Baal HaSulam Igrot (Letters) P. 25

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed