We Kunnen De Wetten Van de Natuur Niet Veranderen

Twee vragen die ik ontvangen heb over “makkelijke oplossingen” voor de financiële crisis:

Vraag: Wat u geschreven heeft in “Financiële Crisis – Een Analyse“, is een nieuwe wijze om naar de ontvouwende crisis te kijken, en ik waardeer de verstandige houding van het artikel. Echter heb ik moeite met het antwoord op de vierde vraag:

“Daarom zullen landen weg proberen trekken van de globalisering. Echter zal dit ze niet helpen, omdat ze zich dan niet meer zullen ontwikkelen. Zonder volledige communicatie en uitwisseling, zullen ze zich ophouden te ontwikkelen en neerzakken naar het feodalisme!”

Dit land had ontwikkeling, communicatie en uitwisseling voor de globalisering. Globalisering was een slecht idee: Amerika is opgehouden zich te ontwikkelen. We zijn de uitwisseling gestopt en namen het commentaar aan dat onze buitenlandse ontvangers ons gaven, op hun voorwaarden. We hebben niet hard op geklaagd over de industriële chemicaliën in baby voedsel uit de angst dat ze ons niet meer babyvoedsel zouden verkopen en onze dollars zouden weigeren. Dit is geen communicatie, het is bevoorrading.

Mijn Antwoord: Alles wat er gebeurt wordt door de wet van ontwikkeling bestuurd, dus is het geen resultaat van blind vertrouwen of toeval. We zien dat elke keer als er iets gebeurt in de ontwikkelde landen, de minder ontwikkelde landen gedwongen worden om er in mee te gaan.
We kunnen de wetten van de natuur niet veranderen. We bestaan binnen ze in en het is onze plicht om ze te bestuderen en gehoorzamen. Dit is ook in ons eigen voordeel. Natuur heeft een doel voor alles, wat de mens op een bijzondere plek plaatst: het hoogste niveau, genoemd “de Schepper”.
De ontwikkeling vindt plaats of door middel van druk, die we als het lijden waarnemen, of door middel van bewust begrip en samenwerking met de Natuur. Kabbalah legt uit wat we dienen te doen, om naar het tweede pad over te stappen.

Vraag: Als de crisis in feite een crisis van het vertrouwen van mensen is, waarom kunnen we het dan niet stoppen door middel van het promoten van positieve voorspellingen? Massa media zou verboden moeten worden om over slecht nieuws te spreken, en in plaats hiervan zouden ze aan iedereen moeten vertellen dat alles goed is.

Mijn Antwoord: Dit zal niets verbeteren, omdat de ziekte zich zal blijven ontwikkelen totdat het op het punt aankomt waarop het niet terug te draaien is. We moeten eerst het kwaad onthullen en het dan corrigeren.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Financial Crisis Is for Our Own Good
Laitman.com Post: Lessons from the St. Louis Congress
Laitman.com Post: We Cannot Go Around the Laws of Nature

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed