Vragen Onderweg

It Takes Time, Effort and Experience to Reveal the Upper WorldVragen die ik ontving over hoe te werken met het materiaal en met de groep:

Vraag: Wanneer gaat iemand die de wetenschap van Kabbalah bestudeert over van het eenvoudigweg “absorberen” van de informatie (lezend, luisterend, kijkend), naar het echt waarnemen van de Hogere Wereld?

Mijn Antwoord: Wanneer hij een minimale graad van gelijkheid bereikt aan de kwaliteit van geven die door de tekst beschreven wordt.

Vraag: Wanneer wij met bovengenoemde methoden studeren, is het dan zinnig om te proberen ons te verenigen met de wijze van denken van de Kabbalist, in plaats van verbinding te zoeken met het materiaal?

Mijn Antwoord: Dat is precies wat je moet doen – probeer je te verenigen met de schrijver en met zijn intentie.

Vraag: Kan het punt van het breken alleen in de groep geopenbaard worden? Of ook met anderen die mij na staan, zoals mijn man bijvoorbeeld?

Mijn Antwoord: Het kan alleen gedaan worden door te proberen ons streven naar de Schepper te verenigen, door samen onze verlangens naar Hem dichter naar elkaar toe te brengen.

Vraag: Soms ontmoet ik mensen die spiritueel zeer dicht nabij lijken, en ik kan me gemakkelijker met hun verlangens verbinden. Is dit een egoïstische gelijkheid van vorm? Of is zo het patroon van de reïncarnatie van zielen?

Mijn Antwoord: Deze zijn hetzelfde.

Verwante Materialen (Engels):

Laitman.com Post: Shamati – The Most Valuable Book In the World
Laitman.com Post: We Must Only Unite Our Points In the Heart
Chapter from the Book Spiritual Search – “Equivalence of Form”
Baal HaSulam Article: “The Acting Mind”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed