Praktische Toepassing Van “Hebt Uw Naaste Lief Als Uzelf”

Een vraag die ik ontving: Ik vraag me af wat de praktische toepassingen van “Hebt uw naaste lief als uzelf” zijn en of dit meer zou inhouden dan verdraagzaam zijn ten opzichte van je naaste?

Laat me het uitleggen. Aangezien alles wat we rondom ons waarnemen een reflectie is van wat binnen in ons aanwezig is, zijn onze gedachten en verlangens slechts objecten die zichzelf daarbuiten manifesteren, maar eigenlijk verschijnen ze binnen onszelf.

Ik weet niet hoe het bij anderen is, maar ik kan niet zeggen dat ik van alle gedachten en verlangens die in me opkomen, houd. Ik ben me van de meeste ervan bewust en tolereer ze, maar ik bevestig ze niet allemaal en ga eraan voorbij als ware het massa’s mensen. Is dit de manier waarop we anderen zouden moeten behandelen? Ik begrijp de noodzaak, me bewust te zijn van de andere mensen, hen te respecteren en te vergeven. Maar dat betekent niet dat ik zou liefhebben of bevestigen wat anderen doen, zoals bijvoorbeeld het opblazen van de Twin Towers in de Verenigde Staten. Ik kan hen deze daad vergeven, maar ze moeten nog steeds de prijs betalen voor het doden van duizenden onschuldige mensen.

Mijn antwoord: Correctie begint met iemands erkenning dat het enige correcte en goede enkel van de Hoogste Licht kan komen. Het enige wat hij echter van de studie, het samenkomen met een groep, de verspreiding van de Kabbalah verwacht, is de invloed van het Licht.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Soul’s Correction Is Invisible on the Corporeal Level
Laitman.com Post: The Source of All the World’s Problems
Laitman.com Post: A Spiritual Revolution Is Inevitable
Article: “Arvut (The Bond)”

icon for podpress  Do We Have the Ability to Feel Others? [3:15m]: Play Now | Play in Popup | Download

icon for podpress  Our Environment: The Collective Soul [4:07m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: