Kunnen We Een Recessie Vermijden?

Nieuwsbericht (translated from gazeta.ru): De Amerikanen hebben Barack Obama tot President gekozen, in de hoop dat hij al hun economische problemen zal oplossen. Maar deskundigen geloven dat het al te laat is om het voortschrijden van de crisis tegen te houden. Er is niets dat regeringen kunnen doen tegen het instorten van het wereldwijde financiële model, of om te voorkomen dat de crisis zich uitbreidt. Welke maatregelen ze ook nemen, de consumptie zal blijven afnemen, de recessie zal lang duren; de wereld zal een nieuwe golf faillissementen en andere gevolgen van de crisis tegemoet gaan, maar nu in de echte economische sector. Het Internationale Monetaire Fonds doet pessimistische voorspellingen over een recessie van de leidende economieën van de wereld.

Mijn commentaar: De wereld kan alleen maar geholpen worden door de werkelijke betekenis te begrijpen van de wereldomvattende toestand die we hebben bereikt. Wij vormen een enkel organisme, en we zouden dus in gelijkheid aan elkaar moeten leven, en universele gelijke verdeling. het volledig opgeven van ieders winst ten bate van de gemeenschap, en liefde voor de naaste zouden de regel moeten zijn. Want zo werkt een organisme: alle cellen en organen werken in volkomen harmonie samen, want anders zouden er ziekten optreden (crisissen), die zelfs tot de dood (uitroeiing) zouden kunnen lijden.

Dit alles moet geleidelijk gebeuren, maar het is noodzakelijk! Daarom is ons voornaamste doel de mensheid wereldwijd te leren wat de betekenis is van “een enkel organisme”, aan de hand van voorbeelden uit de natuur. Mensen – en vooral de leiders – moeten zich realiseren dat er geen weg terug is naar de oude regels. Voor het eerst in de geschiedenis is de wereld echt een andere geworden. Zij moet gelijkvormig worden aan de Hoogste Wereld, met andere woorden, de mensen moeten de eigenschap van “schenken” verwerven, in plaats van de eigenschap van “ontvangen”. Dus ze moeten in het precies tegenover gestelde veranderen.

We moeten hierover spreken en er langzamerhand aan wennen. Er zit niks anders op. Anders breekt er misschien weer een wereldoorlog uit, en zelfs dan zullen we na afloop nog steeds met hetzelfde probleem zitten: dat we gelijkvormig moeten worden aan de Natuur, of Schepper, omdat wij dat volgens het plan van de schepping moeten bereiken.

Verwant Materiaal:

Laitman.com Post: What Caused the Current Financial Crisis?
Laitman.com Post: Virtual Lesson On the Financial Crisis

2 Reacties

  1. […] Laitman.nl Post: Kunnen We Een Recessie Vermijden? […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Kunnen We Een Recessie Vermijden?  Laitman.nl Artikel: De Komende Stadia Tot Aan Het Eind Van De Crisis; Uitgelegd Door Economen En […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: