Keerpunten In De Geschiedenis

The Soul Is the Property of Bestowal, and Until We Develop It, We Remain AnimalsDrie vragen die ik ontving betreffende de moderne studiemethode van Kabbalah:

Vraag: U schreef dat de Mashiach Ben Yosef de openbaring aan de grote Ari is, de moderne correctie methode Kabbalah, in de 16e eeuw. Kunnen we de overeenkomst maken dat de Mashiach Ben David ook een openbaring is – die door Baal HaSulam is gemaakt? Of zullen er andere openbaringen van de methode komen die completer zijn en een krachtiger effect hebben?

Mijn antwoord: In Artikel 102 van Shamati, schrijft Baal HaSulam het volgende over de Ari: “Dat is waarom de heilige Ari, de Mashiach zoon van Yosef, in staat was om zoveel van de wijsheid te onthullen, omdat hij de permissie had gekregen van de “onthulde wereld”.

Wat de Mashiach Ben David betreft zijn er vele vermeldingen gemaakt maar deze indiceren allemaal iets anders en kunnen alleen worden begrepen door persoonlijke onthulling, maar ik prefereer het de primaire bronteksten te citeren.

Vraag: Wat denkt u over Het Boek van Bakhir?

Mijn Antwoord: Baal HaSulam schrijft het volgende in het artikel “Een Gedeelte onthullen, Dat Twee Gedeeltes Omvat“: Sinds de leringen van de Ari zijn onthuld in de wereld, hebben alle Kabbalisten de andere boeken verlaten en enkel Het Boek van Zohar en de boeken van de Ari bestudeerd.”

Vraag: U zei dat 1995 het begin punt was van de huidige gebeurtenissen. Wat is er 1995 gebeurd waar u dat uit afleidt?

Mijn antwoord: Ik voelde het doordat de studenten die naar de studies kwamen veranderden: Ze waren serieus, toegewijd en hardnekkig in het bereiken van het doel. Momenteel maken ze nog steeds deel uit van de kern van de wereldwijde Bnei Baruch groep. Natuurlijk waren er ook innerlijke veranderingen die zijn verborgen voor de gemiddelde toeschouwer- een heldere openbaring van nieuwe spirituele krachten in de wereld.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Coming of the Messiah
Laitman.com Post: Worldwide Map of Bnei Baruch
Kabbalah Today Article: Isaac Luria – the Holy Ari (1534-1572)
Shamati #183: “The Discernment of the Messiah”

icon for podpress  The Tree of Life [05:29m]: Play Now | Play in Popup | Download

icon for podpress  Great Kabbalists Throughout History [5:41m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed