Kabbalah Vergeleken Met Kunst

artsTwee vragen die ik ontving betreffende kunst:
 
Vraag: Ik weet dat kunst een manifestatie is van het ego. Omdat ik een liefhebber ben van muziek en poëzie vraag ik me af wat de wortel is van poëzie? Kan ik (iemand die geen spirituele Kli heeft of de Machsom is overgegaan) poëzie schrijven en liedjes maken over Kabbalah en de Schepper. Per slot van rekening ontvang ik nog geen Licht in mijn ziel, kan ik het evengoed proberen?
Antwoord: Feitelijk zijn de wortels van poëzie en kunst macht en ambitie, waarbij het niet uitmaakt over wie, misschien zelfs macht over jezelf. Volg het voorbeeld van de grote Kabbalist Koning David; de Psalmen die hij heeft geschreven worden tot vandaag de dag geciteerd over de gehele wereld. Doe wat hij deed!
 
Vraag: Kabbalah vecht tegen het egoïsme. Tevens keert u zich tegen kunst, geschiedenis en filosofie. Waarom?
Antwoord: Ik keer me nergens tegen. Ik wil alleen de zaken rangschikken naar mate van belangrijkheid. Gezien Kabbalah spreekt over menselijke correctie, verbinding en aansluiting bij de Schepper, eeuwig bestaan en hoe het lijden door vreugde te vervangen, is dit niet te vergelijken en belangrijker dan wat dan ook in je leven. Wat kan nu belangrijker zijn dan Kabbalah, als het doel, en de absolute mogelijkheid is, dat de mensheid tot een gelukkiger bestaan komt in deze wereld, en daar bovenop nog een eeuwig en perfect bestaan.
 
Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Is There Anything Spiritual About Works of Art?
Music Inspired by Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: