In Spiritualiteit Verdwijnt Er Niets

Twee vragen die ik ontvangen heb over onze verbinding met andere zielen:

Vraag: U zegt dat er voorafgaand aan de verwoesting van de Tempel, de gehele natie van Israel, miljoenen mensen, eeuwenlang allen spirituele verwerving hadden. Wat was hun bijdrage aan beschaving? Welke rol hadden deze miljoenen mensen? We gebruiken tenslotte alleen de geschriften die gemaakt zijn door een handjevol individuen uit die natie. Hebben die miljoenen niets anders achtergelaten dan hun genetische code?

Mijn Antwoord: Ze hebben ons hun spirituele genetische code achtergelaten – hun verbinding met de gemeenschappelijke ziel. Bovendien blijven ze deelnemen aan de wereldcorrectie samen met ons, op dit moment. Dit komt omdat de spirituele wereld een entiteit is doe voortdurend voort blijft bestaan, waar nooit iets vervaagt of verdwijnt.

Vraag: De zielen worden via de correctie van de egoïstische verlangens gecorrigeerd en keren terug naar hun oorsprong – de een enkele Ziel. Door onze correctie bouwen we onze Kelim en na onze fysieke dood, behouden we binnen deze Kelim in het gevoel van de spirituele wereld. Hoe zijn onze Kelim verbonden met de zielen die hun correctie via ons zijn ondergaan?

Mijn Antwoord: De ziel is de eigenschap van schenking, die een persoon alleen kan verkrijgen gedurende zich in een lichaam bevinden in deze wereld. Alles wat hij in de ziel voelt voor zijn dood, zal hij na zijn dood voelen. Door middel van deze eigenschap van schenking, voelt een persoon zich met andere zielen verbonden – met degenen die deze correctie via hem zijn ondergaan, en zowel met degenen via wie, hij op zijn beurt zijn correcties is ondergaan.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Formula of the Soul
Laitman.com Post: A Kabbalist Feels the Same Pleasure As the Creator
Laitman.com Post: The Technique of Entering the Upper World
Chapter from Book Interview with the Future: “The Spiritual Gene and the Reshimot (Reminiscence)”
Lesson on The Introduction to the Book From the Mouth of a Wise Man
Lesson on Baal HaSulam Article: “Finding the Creator Within”

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: In Spiritualiteit Verdwijnt Er Niets Laitman.nl Artikel: De Dood Van Het Lichaam Raakt De Ziel […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: In Spiritualiteit Verdwijnt Er Niets Laitman.nl Artikel: Waarom Heeft God De Dood […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed