In Het Begin Schiep G-d De Hemelen En De Aarde

Get Through the Night, and Welcome the DawnEen vraag die ik ontving: “In het begin schiep G-d de hemelen en de aarde.” (Genesis 1:1) Waarom? Wat was het motief? Wat was het plan? Hoe kon de Schepper deze wereld creëren zonder na te denken over alle gevolgen!? Dit is bewezen in het verhaal van de zondevloed, waar G-d zei: “Ik zal de mens die ik gecreëerd heb teniet doen… want ik heb spijt dat ik hem gemaakt heb” (Gen 6:7) – alsof Hij niet wist dat dit zou gebeuren.

Mijn antwoord: Er zijn in het bestaan slechts twee elementen: de schepping – het verlangen het Licht te ontvangen en de Schepper – het Licht, de intentie vervulling te schenken. Zolang de schepping gelijkvormig is aan het Licht en wenst te ontvangen “omwille van Hem”, om Hem te behagen – ontvangt zij het Licht. En wanneer de schepping niet wenst te handelen “om de Schepper te behagen”, dan is zij het tegenovergestelde van de Schepper, want Hij verlangt ernaar de schepping te behagen. Dan voelt de schepping Hem niet en voelt zij evenmin Zijn Licht, maar zij ervaart in plaats daarvan complete duisternis, een zwarte afdruk van het Licht – onze wereld.

“In het begin schiep G-d de hemelen en de aarde” betekent dat Hij de kwaliteiten van het onvoorwaardelijk schenken en het ontvangen creëerde. Waarom? Met de bedoeling dat de mens deze eigenschappen in zich zou vermengen en een vrije keuze zou maken betreffende welke van de twee hij zou gebruiken: egoïsme of altruïsme. Je kan de rest lezen in mijn boeken (gratis te verkrijgen op het internet).

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Source of Happiness
Laitman.com Post: Adhesion with the Creator, from the Primary Source Texts
The Path of Kabbalah – Chapter 2.1 “The Purpose of Creation”
The Secret Meaning of the Bible – “Seven Days of Creation”

icon for podpress  The Tree of Life [5:29m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: