Hoe Wordt Iemand Een Profeet?

ProphetTwee vragen die ik kreeg over profetie:

Vraag: U heeft het er niet over of er vandaag de dag grote Kabbalisten zijn. Wat zegt U van profeten?

Mijn Antwoord: Ik zal een citaat geven uit een nieuwsverslag (van livescience.com): “Uren voordat er in China, meer dan dertig jaar geleden, de ergste aardbeving plaatsvond, begonnen dieren in de plaatselijke dierentuin zich raar te gedragen. Drie dagen voor de aardbeving, zwierven duizenden padden door de straten van Mianzhu, een zwaar geraakte stad waar tenminste 2.000 mensen omgekomen zijn. De dag van de aardbeving, sloegen zebra’s hun hoofden tegen de deuren van de dierentuin in Wuhan, meer dan 1.000 kilometer ten oosten van het epicentrum (het punt waar de aardbeving uitbreekt). Olifanten slingerden hun slurven wild heen en weer, 20 leeuwen en tijgers die normaal midden op de dag slapen waren heen en weer aan het lopen en 5 minuten voor de aardbeving begonnen dozijnen pauwen te krijsen.”

Vraag: Zijn deze dieren profeten?

Mijn Antwoord: Een profeet is iemand die verbonden is met de Natuur (de Schepper). Als iemand zich EEN maakt met de Natuur, dan neemt hij dit boven tijd waar – niet in relatie tot zichzelf maar op een manier dat het echt is. Het verleden, heden en toekomst komen samen in EEN. Dus…… ga je gang en maak voorspellingen!
Een Kabbalist is iemand die een deel van zijn verbintenis met de Schepper heeft hersteld, en tot dat niveau begrijpt hij Zijn denken, plan en doel. Hij kan verder gaan met de gelijkvormigheid aan de Schepper (de eigenschap van schenken (behagen) die in de Natuur bestaan) tot het niveau dat hij Hem volledig begrijpt – tot het niveau van een profeet.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: All the Prophets Wrote About Us
Kabbalah Today Article: A Prophet in His Own Country
Kabbalah Today Article: Isaac Luria – the Holy Ari (1534-1572)
Baal HaSulam – Rabbi Yehuda Ashlag

icon for podpress  History of Kabbalah – Part 1 [40:59m]: Play Now | Play in Popup | Download

icon for podpress  History of Kabbalah – Part 2 [43:16m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed