Het Verschil Tussen Kunst En Schenking

Vraag: In een vorig blog antwoordde u op de vraag of kunstwerken spiritueel waren het volgende: “Alle kunstwerken door een mens gemaakt komen voort uit de behoefte zichzelf uit te drukken, of met andere woorden, voor de behoefte aan eer, bijzonder te zijn, iets te bewijzen (al is het aan hemzelf), om zijn manier van kijk op de wereld uit te drukken. Maar u heeft ook gezegd: “Een behoefte kan niet slecht zijn als zij vergezeld gaat met de intentie te schenken.

Mijn Antwoord: Om de intentie van Schenken te bereiken moet een persoon minimaal drie jaar Kabbalah studeren. Dan, als een gevolg van de invloed van het Hoogste Licht, zal de kwaliteit van Schenken in hem verschijnen. Er is geen andere middel om je originele egoïstische intenties in spirituele te transformeren.

Vraag: Een acteur is verbonden met zijn publiek en zij begrijpen elkaar. Hij geeft zich volledig aan hen en dan krijgt hij applaus (vervulling). Het publiek applaudisseert met grote emotie, ze geven al hun emotie aan de acteur en zo krijgen zij vervulling van zijn voorstelling. Het is een gezamenlijke, doch egoïstische verbinding. Zou de trouw aan de Schepper zoiets als dat zijn?

Mijn antwoord: In het voorbeeld dat je geeft worden verschillende soorten plezier geruild. Als we het over de Schepper hebben moet je bedenken dat je gelijk aan de Schepper moet worden door je kwaliteit van schenken, en dit zal de mate van je verbinding met Hem bepalen

Verwant Materiaal:
Laitman.com Post: Kabbalah Compared to the Arts
Lesson on the Shamati Article: “What Does It Mean That the Creator Hate Bodies In the Work?”
Article: “One Law” – Lesson 1

icon for podpress  Andrew Kenneth Martin [8:18m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed