Het Psychologische Effect Van De Placebo – Een Algemeen Medische Toepassing In De Verenigde Staten

placeboNieuwsbericht (van BMJ): Een nationale enquête van Amerikaanse internisten en reumatologen toont dat de helft van de Amerikaanse dokters regelmatig medicijnen voorschrijft waarvan geweten is dat ze onbruikbaar zijn voor het behandelen van de ziekte van hun patiënten. De dokters gebruiken de voorschriften als placebo, ze hebben geen enkel effect op het organisme van de patiënt.

Mijn commentaar: Dit psychologisch effect – dat gebruik maakt van de kracht van het geloof om resultaten te bereiken – is reeds duizenden jaren de basis geweest van shamanisme, vertrouwen, religie en jouw dagelijks geloof in duizenden “waardevolle” dingen in het leven. In tegenstelling daarmee, verheft de Kabbalah de mens boven zijn natuur, waar hij zijn gehechtheid aan lege “waarden” verliest. Dit biedt hem de mogelijkheid om in plaats daarvan gehecht te worden aan de Hoogste Kracht.

Verwant Materiaal (Engels):

Laitman.com Post: Kabbalah – the Cure for Any Affliction
Laitman.com Post: Egoism and Its Manifestations
Laitman.com Post: Health and Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed