Het Is Geen Zonde Om Vervreemde Zielen Dichterbij De Schepper Te Brengen

How Do You Fight Group Laziness?Een vraag die ik ontving: In mijn opinie is het grootste probleem dat mensen met U hebben, dat U Kabbalah onderwijst aan iedereen, zelfs aan seculaire mensen en aan niet-Joden.

Mijn Antwoord: Hierover een citaat van de Rabbijn van Breslav in Likutei Yedut Meshulash, hoodstuk “Emet Ve Tzedek”:

“In elke generatie staat oordeel boven rechtvaardigheid. Deze discussie gaat vooral over de rechtvaardigen die de meest vervreemde zielen dichter tot de Schepper brengen, omdat de kwaliteit van het tegenovergestelde onthuld wordt door middel van de balans van de zielen en jaloezie op komt in het hart van de wereld. Soms ontstaat jaloezie in de harten van de wijsgeren, die hen dwingt om tegen de rechtvaardigen in te gaan, die de zielen zo dicht bij brengen dat hun handelingen fout lijken in hun ogen. Dit gebeurt steeds weer en gaat maar door en het begon toen de stammen van Israel debatteerde met Josef.”

Dus, ik maak me geen zorgen en ik raad jou ook aan om te ontspannen!

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Today’s Souls Cannot Be Suppressed
Laitman.com Post: The Creator Does Not Have Arms or Legs
Article: “Who am I?”
Baal HaSulam Article: “Matan Torah (The Giving of the Torah)”
Baal Hasulam Article: “A Speech for the Completion of The Zohar”

icon for podpress  Why Are So Many People Coming to Kabbalah? [07:30m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed