Goedkoop Voedsel Veroorzaakt Honger

Analysis of the CrisisNieuw rapport (van Commodity online): Landbouw artikelen dalen momenteel in prijs, voornamelijk vanwege de goede vooruitzichten voor de belangrijkste landbouwproducten, maar ook omdat de wereld economie afremt. Dit kan betekenen dat er minder geproduceerd gaat worden in de belangrijkste export economieën, gevolgd door kleinere oogsten in de grote export landen. Gegeven een voortzetting van lage graanvoorraden, kan dit scenario leiden tot een nieuwe ronde van hoge voedselprijzen volgend jaar. Een ramp voor miljoenen mensen – die per dan met weinig geld en geen krediet zullen komen te zitten.
 
Mijn commentaar: Het feit dat de prijzen dalen – met name van voedsel – lijkt een goede zaak. Echter, alles in onze wereld gaat de slechtere kant op, omdat die gestoeld is op egoistische relaties. Het dalen van de prijzen maakt het niet winstgevend voor boeren om hun velden in te zaaien. Dit zal leiden tot kleinere oogsten, een scherpe prijs stijging, en dan tot honger. Het is een paradox in onze egoistiche wereld: Goedkoop voedsel veroorzaakt honger!
 
Verwante Materialen (Engels):
Laiman.com Post: How Will Hunger Affect the Earth’s Population?
Latiman.com Post: When Will Hunger Start Affecting Us?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed