Er Is Een Dunne Scheidingslijn Tussen Liefde En Haat

Nieuwsbericht (van The Independent): In een artikel getiteld “Wetenschappers bewijzen dat het werkelijk een dunne lijn is tussen liefde en haat”, bericht Steve Connor, De Independent’s wetenschappen-redacteur: “Wetenschappers die de fysieke natuur van haat bestuderen hebben ontdekt dat sommige van de zenuwbanen die er in de hersenen verantwoordelijk voor zijn, dezelfde zijn als die welke gebruikt worden tijdens gevoelens van romantische liefde – hoewel liefde en haat tegengestelde polen lijken te zijn…. het ‘haat-circuit’ deelt iets gemeenschappelijks met het liefdes-circuit.”

Mijn commentaar: Volgens de Kabbalah ligt het verschil tussen liefde en haat enkel in de gerichtheid van iemands intentie: “naar zichzelf toe” of “weg van zichzelf”. Als we, overigens, beginnen met een systematische inzet om het gevoel van liefde te verwerven, voelen we dat we “uit onszelf komen”. Daar – “buiten onszelf” – zullen we een compleet andere waarneming van tijd, ruimte en waarneming ervaren, tot het punt waarop we onszelf opgeven en “zelf” vervangen door “anderen”. Door het verschuiven van het centrum van onze waarneming van ‘binnen ons” naar “buiten ons” zullen we de Hoogste Wereld, de Schepper voelen. We zullen deze precies in de verlangens van de anderen ontwaren.

Vraag: Wat is de spirituele grondslag van onbeantwoorde liefde?

Mijn antwoord: Er bestaat niets zoals onbeantwoorde liefde in spiritualiteit! Dat bestaat enkel in onze wereld, wanneer iemands egoïsme niet voelt dat hij kan vervuld worden door zijn partner. Het komt doordat onze ego’s ons van elkaar verwijderen en doordat alles gebouwd is op het gebruiken van de ander.
Wanneer er echter een spirituele connectie is, dan is alles gebouwd op het onvoorwaardelijk schenken aan en het aanvullen van de ander.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Love Is Providing Others With the Means to Fulfill Their Point in the Heart
Laitman.com Post: Kabbalah Deals Only With the Actual Attainment of the Creator
Kabbalah Today Article: Love, Deciphered
Lecture: Unconditional Love

icon for podpress  The Human׳s Environment [03:55m]: Play Now | Play in Popup | Download
icon for podpress  Attitude [03:10m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: