De Wereld Is Rond

You Can't Teach Anyone Through ForceEen vraag die ik ontving: Denkt u dat de huidige wereldcrisis ons terug zal brengen tot een multi gepolariseerde wereld, op de wijze waarop Rusland het wil?

Mijn antwoord: We moeten erkennen dat enkel acties die gericht zijn op harmonie met de ene, globale Natuur ons echte zegen kunnen brengen – eenheid in een heelheid, de creatie van een globale regering, globale verdeling van de natuurlijke bronnen en van de resultaten van de commerciële productie. Het is natuurlijk onmogelijk dit ogenblikkelijk tot stand te brengen, maar zelfs kleine stapjes in deze richting – tengevolge van het gericht zijn op gelijkvormigheid met de Natuur – zullen vergezeld gaan van positieve veranderingen.De oppositie tussen Rusland en Amerika, hun geïsoleerd zijn van elkaar, en de crisis die daarop volgde, toonde dat het niet langer mogelijk is zich te ontplooien ten koste van een ander – “ik ben gelukkig wanneer jij droevig bent”. Ofwel slagen ze beide, ofwel falen ze beide.

Bovendien hangt dit niet af van wat de politici al dan niet willen. Het is een objectieve onthulling van de globale wereld. In de globale economie kan er geen competitie tussen naties zijn, want iedereen deelt in dezelfde financiën – hoewel het nog steeds vreemd lijkt dat elk zijn eigen budget, eigen banken en eigen problemen heeft. Als ze op deze weg doorgaan, zal de economische crisis uitgroeien tot een crisis van het sociale systeem en dan overgaan in een crisis in de politiek.

Er is slechts één oplossing: de wereld als rond te beschouwen in plaats van als multi gepolariseerd. Door de financiën als gemeenschappelijk en niet als persoonlijk te beschouwen, de Natuur te zien als de Hoogste Wet; Haar allesomvattendheid, harmonie en evenwicht te bestuderen en Haar te volgen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Humanity Is One Integral, Interconnected Organism
Kabbalah Today Article: The US Elections: Changing the World?
eBook: From Chaos to Harmony
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

icon for podpress  Transforming Ourselves, Transforming the World [09:38m]: Play Now | Download

icon for podpress  Changing the World [03:12m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: