De Vrouw Is De Drager Van Het Streven Naar De Schepper

pleasureDrie vragen die ik ontvangen heb, over de rol van de vrouw in Kabbalah:

Vraag: Wat is de rol van de vrouw in Kabbalah? Ik zie niet dat vrouwen betrokken worden bij dit systeem, op de wijze als het recht hebben om iets anders dan de kinderlessen te onderwijzen.

Mijn Antwoord: Een vrouw is de drager van het streven naar de Schepper, waar de man degene is die dit streven verwezenlijkt.

Vraag: Als vrouwen spiritueel ontwaken, ervaren ze dezelfde gevoelens als mannen?

Mijn Antwoord: Ja.

Vraag: Moet ik mijn vrienden van de virtuele groep fysiek ontmoeten? Ik neem een jaar lang dagelijks deel aan verspreiding. Mijn leraren zeggen dat de onderwerpen die besproken worden gedurende deze ontmoetingen erg belangrijk zijn, maar ik voel niet dat ik dit nodig heb. Ik verbind me met de groep vanuit mijn hart en in mijn gedachten en ik ga er zeker mee door alles wat ik kan bij te dragen, van achter een computerscherm vandaan. Moet ik mezelf dwingen om iets te doen, waar mijn hart zich niet aangetrokken toe voelt?

Mijn Antwoord: Je hoeft jezelf niet te dwingen omdat je een vrouw bent. Maar als deze vraag van een man afkomstig was geweest, dan zou hij fysiek deel moeten nemen, elke keer als de gelegenheid zich voor doet!

Verwante Materialen:
Kabbalah & De Vrouw

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed