De Betekenis Van Gebed En Zegeningen

childrenGedurende de internationale kinderles, die gehouden werd op 10.10.2008 spraken we over het gebed. Gebed is het meest geheime, verborgen verlangen in iemands hart. Het verbergt zich zo diep in ons hart dat we het niet eens voelen. Maar precies dit verlangen heeft een verbinding met de Schepper, of we kunnen ook zeggen dat de Schepper binnenin dit verlangen verblijft.

Om de Schepper te openbaren, moeten we dit verlangen naar Hem onthullen. Maar hoe kunnen we dit verlangen beïnvloeden? Een persoon kan het niet zelf bereiken, maar alleen door middel van de omgeving (de groep). Hij roept allerlei invloeden uit de omgeving aan, die zijn verlangen naar de Schepper, naar liefde en schenking, doen groeien. In feite heeft deze invloed effect op iemands hart.

Op deze wijze, via de groep, kan men een zodanig groot verlangen naar liefde en schenking in zijn hart aanroepen, dat hij gelijk aan de Schepper zal worden, in de kleinste graad en dan zal hij onmiddellijk de Schepper erin voelen. Dit is de betekenis en het doel van gebed – om geleidelijk de Schepper in het hart van de persoon te onthullen!

[Bekijk de diavoorstelling]

     

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed