Alle Beelden Die We Zien, Worden In Onze Hersenen Gevormd

Twee vragen die ik ontving aangaande waarneming en dromen:

Vraag: We nemen geen werkelijke geluiden waar, want werkelijke geluiden worden door onze oren gefilterd en de hersenen ontvangen slechts een deel van de informatie – het deel dat de hersenen kunnen onderscheiden. Komt het Licht van de Schepper op dezelfde wijze binnen in de ziel? Met andere woorden: is het die hoeveelheid Licht, die onze ziel kan ontvangen zonder schade op te lopen?

Mijn antwoord: Baal HaSulam legt in de “Voorwoord voor het Boek van Zohar” uit, dat niets onze hersenen binnen komt, alles wordt binnenin onze hersenen gevormd. Het lijkt ons alleen maar dat de dingen die we waarnemen zich buiten ons bevinden. In werkelijkheid is het enige wat zich buiten ons bevindt het eenvoudige Licht. Alles wat we waarnemen is een beeld dat onze hersenen tekenen op de achtergrond van het witte Licht.
De hersenen geven beelden weer uit onze Reshimo (informatieve gegevens) die constant, de een na de ander, uit het archief van ons geheugen, aan de oppervlakte komen en in ons bewustzijn verschijnen. Op die wijze speelt ons bewustzijn een spel van beelden, die wij waarnemen als zouden ze buiten ons gebeuren.
Waarom doe dit er iets toe? Omdat jij kan beslissen welke film er in jou zal afgespeeld worden. De wetenschap van Kabbalah laat een mens toe de beelden te veranderen en er zelfs de bestuurder van te zijn, dan zal de hele wereld jouw acteurs zijn. Voor meer hierover, zie het artikel “Voorwoord voor het Boek van Zohar.”

Vraag: Waar komen dromen vandaan? Hoe worden ze in de hoofden van mensen gemaakt?

Mijn antwoord: Wanneer we bevrijd zijn van onze dagelijkse ervaringen en van de strikte grenzen van de werkelijkheid, wanneer onze geest gereinigd is en zich voorbereidt op nieuwe inspanningen, dan creëert de dwalende energie in de hersenen allerlei soorten vreemde en willekeurige beelden. Dit gebeurt tijdens het plaatsen en vervangen van de gegevens binnen in onze hersenen. Het is pure psychologie!

Verwant Materiaal:
Laitman.com Post: Our Imaginary Reality Is Created by Two Mechanisms
Laitman.com Post: A Reshimo Is One’s Complete Future State
Laitman.com Post: Where Do Thoughts, Ideas, and Dreams Come from?
Article: “The Structure of the Soul”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 2: Perception of Reality [25:10m]: Play Now | Play in Popup | Download

icon for podpress  Who Are All The People Around Me? [01:58m]: Play Now | Play in Popup | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Alle Beelden Die We Zien, Worden In Onze Hersenen Gevormd Laitman.nl Artikel: De Werkelijkheid Die We Voelen Is Net Als Een Droom Laitman.nl Artikel: […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed