Zal China De Supermacht Van De 21e Eeuw Worden?

How Can We Stop Being Slaves of the Advertisement Industry?Een vraag die ik ontving: Hoe ziet u de toekomst van China, in het licht van de huidige globale crisis?

Mijn Antwoord: Vandaag de dag is China het meest dynamisch zich ontwikkelende onderdeel van de globale economie. Desondanks, ook al verliest China geen kapitaal, is vertraging in zijn ontwikkeling onvermijdelijk.
Het blijkt dat de Chinese economie minder lijdt dan andere economieën. Tenslotte wordt China beschermd door een machtig politiek regime, gesloten interne markten, een eigen sterke munt, goedkope arbeidskrachten en een zwakke verbinding met het internationale beleggingsstelsel. Vergeleken met de internationale recessie, blijkt er in China nog mogelijkheid tot groei te bestaan wat betreft de ontwikkeling van binnenlands onroerend goed en consumptie.
De Premier van de Volksrepubliek China, Wen Jiabao, gaf een toespraak ter afsluiting van de Aziatisch-Europese top gehouden op 26 oktober, waarin hij het volgende verklaarde: “We hebben hervorming nodig die zal hepen bij het creëren van een eerlijke en effectieve globale financiële structuur”. In tegenstelling tot enig ander land, met uitzondering van de VS, geeft China om onderwijs op het wetenschappelijke vlak. Er zijn 500.000 Chinese studenten, die buiten China studeren, waarvan 200.000 in de VS. Het lijkt dat in de 21e eeuw, de enige landen die in staat zijn om succesvol een wetenschappelijk technische basis te ontwikkelen, de VS en China zijn.
Echter, om een supermacht van de 21e eeuw te worden, in het multipolair systeem van de wereldorde, om een markt te vinden voor Chinese goederen, zal China, gezien het feit dat de economie van het land rechtstreeks steunt op internationale investeringen, de noodzaak moeten overwegen om te integreren in de ene globale beschaving. In de toekomst, zal het systeem van interacties geen andere keus hebben dan te veranderen onder de invloed van de Natuur, en harmonieus, onderling verbonden, echt integraal en globaal te worden, als in één enkel organisme. Trouwens, de oude Chinese filosofen zagen de wereld ook precies zo!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: New Theories of the Financial Crisis

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: