Wat Zoekt Een Man In Een Vrouw?

What Does a Man Look for In a Woman?Vragen die ik ontving over relaties:  

Vraag: Wat zoekt een man in een vrouw?  
Mijn Antwoord: “Troost” – vervulling, zoals de Thora zegt (Beresheet 3:23): “Omdat zij van mij komt.”
 
Vraag: Moet zij stil en mooi zijn, of moet zij zichzelf zijn? 
Mijn Antwoord: Ze moet alles hebben dat nodig is om “Adam” aan te vullen.
 
Vraag: In een van uw artikelen heeft u uw reguliere studenten aangeraden om vijftien minuten per dag aan hun vrouw te besteden. Indien dit zo is, wat is de reden hiervoor? 
Mijn Antwoord: Kabbalah verplicht mensen om een bepaalde hoeveelheid tijd en aandacht toe te wijden aan hun partners. Mensen zijn vandaag de dag drukker dan ooit tevoren en daarom hebben we de regel in de groep vastgesteld dat, naast het zorgen voor het huis en de kinderen, echtgenoten, minimaal vijftien minuten per dag, bij elkaar moeten komen om kalm met elkaar te praten. Hoe zit het met jou, kan je dagelijks rustig met je man praten? Gebeurt dit wel eens?
 
Vraag: Ik ben twee maanden geleden gescheiden. In een TV show zei u dat u tegen echtscheiding bent. Ik heb er alles aan gedaan om het te voorkomen, maar ik heb een aantal boeken gelezen en ik weet dat Kabbalah zegt dat mensen soms trouwen en kinderen krijgen, maar dat hun verbintenis niet “voorbestemd” is. Mensen scheiden en vinden dan hun geschikte partner, iemand die voor hen bedoeld is. Is dit waar? 
Mijn Antwoord: Kabbalah verbiedt echtscheiding niet, in het bijzonder in het geval dat het huwelijksleven van de persoon hem of haar tegenhoudt om het doel van zijn leven te verwerven – het doel van de schepping. Echter in andere gevallen is het meestal het beste om te vermijden dat men scheidt.  
Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: Woman = Desire
Laitman.com Post: The Only Thing That Can Justify Getting a Divorce
 
Nederlands: 
Artikel: Het Samenkomen – De Echte Betekenis
Artikel: Eva – Slechts het Instrument in de Handen van de Schepper

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed