Wat Is De Oorzaak Van De Huidige Financiële Crisis?

Psychiatry and KabbalahNieuwsbericht (vertaald van gazeta.ru): De regering van de Verenigde Staten probeert de schuld van de financiële crisis te geven aan de ratingkantoren, die er van op de hoogte waren dat er een groot gevaar dreigde, maar toch hoge solvabiliteitsbeoordelingen bleven geven aan bedrijven die het niet verdienden. Toch kan de dreiging van een financiële crisis, niet onopgemerkt zijn gebleven door investeringsbedrijven, of de functionarissen van de Verenigde Staten en andere landen. Als instanties die in staat zijn, de risico’s te zien, blijven zwijgen om paniek onder de bevolking te vermijden, brengen ze de bevolking alleen maar meer schade toe. De hoofdeconoom van ITInvest, S. Yegishantz, voorspelde dat de lessen pas over drie tot vijf jaar geleerd zullen worden, als de wereldeconomie ingestort is en het enige doel van de mens zal zijn: te overleven.

Mijn Commentaar: Wat maakt het uit wie er zogenaamd de schuld heeft of wie de financiële crisis in de doofpot probeert te stoppen? De crisis gaat toch door. We moeten de echte oorzaak ervan vinden – de eigenschap van het egoïsme, die inherent is aan de menselijke aard – en bovendien een effectieve manier om dat te overwinnen. Het kan alleen overwonnen worden door de kracht die het egoïsme kan corrigeren – de kracht van het Licht dat het egoïsme oorspronkelijk geschapen heeft. Deze kracht wordt opgeroepen als we hem bestuderen – door Kabbalah te studeren. Dat moeten we doen in plaats van zoeken naar een zondebok – “wie het in de doofpot heeft gestopt” , of “wie er nu nog steeds over zwijgt”.

Als er geen geneesmiddel voor een ziekte bestaat, dan is het misschien ook beter om die stil te houden om het zaaien van paniek of onnodige depressie te vermijden. Hier zijn de overheden op dit moment mee bezig. Aangezien Kabbalah niet alleen over de oorzaak van de crisis spreekt, maar ook over zijn genezing, is het heel belangrijk om het inzicht van Kabbalah in de crisis te verspreiden tezamen met de methode hoe die te overwinnen. Laten we samenwerken om de wereld voor te lichten over de oplossing van het probleem!

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Financial Crisis – an Analysis

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed