Vreugde Brengt Je Dichterbij De Schepper

Een vraag die ik ontving: Waarom ben ik wanhopig dat ik zo ver verwijderd ben van de Schepper? En waarom voel ik diep binnen in me, dat dit gevoel van isolement niet waar is? Ik vrees voor mijn mentale gezondheid, en hier moet ik om huilen? 

Mijn Antwoord: Je hebt gebrek aan de steun van de omgeving. Of misschien heb je wel een juiste omgeving maar ben je nog niet klaar om de kracht van gemeenschap van hen te absorberen. Alles hangt alleen van jou af. Zelfs een virtuele verbinding kan een persoon in de correcte staat houden.

Wanhoop duwt je verder weg van de Schepper, terwijl vreugde je dichter bij brengt. Lees Shamati artikel #58: “Vreugde is een Weerspiegeling van Goede Daden“. Als een persoon niet gelukkig is verwijt hij de Schepper dat Hij de wereld niet correct geschapen heeft en rechtvaardigt hij niet Zijn handelingen. Hij zegt dat de Schepper slecht is, en wordt daarom een zondaar genoemd – niet wegens zijn handelingen, maar wegens zijn gemoedstoestand.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: A Kabbalist Feels the Same Pleasure As the Creator
Laitman.com Post: Practical Advice by Rabash
Laitman.com Post: Kabbalah and Humor
Shamati #225: “Raising Oneself”
Chapter from Interview with the Future – “The Right Environment”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 10: Free Will, Part 1 [25:04m]: Play Now | Download

icon for podpress  Autumn Congress 2004, Lesson on Shamati #153 [1:00:17m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: