Praktische Kabbalah Heeft Geen Rode Bandjes Nodig

Unattainability in the Mind of a KabbalistEen vraag die ik ontving: Ik ben onlangs begonnen met het studeren van Kabbalah,en ik ben er nog steeds nieuwsgierig naar wat “praktische Kabbalah” is en welke attributen het gebruikt, zoals rode bandjes, heilig water etc. Als deze dingen al zo lang gebruikt worden, dan moeten ze een betekenis hebben. Bijvoorbeeld symboliseert het rode bandje Rachel die de persoon tegen het boze oog beschermt, ofwel tegen de schadelijke energie van mensen.

Mijn Antwoord: Praktische Kabbalah is als je je egoïstische eigenschappen corrigeert, hen transformeert in eigenschappen zoals schenking en liefde in de praktijk. Dit is wat er in alle Kabbalistische boeken geschreven staat, en dit wordt gedaan door het studeren in een groep die zich verenigt om het doel te verwerven – “heb je naaste lief als jezelf”.

Kan je me enkele authentieke Kabbalistische bron tekst laten zien, van Ari tot Baal HaSulam, die over gebruik van rode bandjes, toekomst voorspellen, heilig water en dergelijke spreekt? Deze dingen hebben alleen een psychologische betekenis, net zoals religie. Aan de andere kant is Kabbalah een praktische correctie van jezelf en als resultaat hier van – de verwerving van de Schepper in deze wereld en in dit leven. Dit is praktisch!

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: What Does the Torah Say About the Red String?
Laitman.com Post: Other Methods of Kabbalah
The Kabbalah Experience – Chapter 7. “Beliefs, Mysticism and The Supernatural”
Interview With the Future – Appendix A: “From the Authentic Sources”

icon for podpress  This Isn’t Kabbalah [3:19m]: Play Now | Download

icon for podpress  A Comfortable Framework for the Masses: Play Now | Download 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed