Liefde, Huwelijk En Kabbalah

Perserverance Is the Key to SuccessVragen die ik ontving over huwelijk, familie, abortus en jaloezie:

Vraag: Vandaag dat de levensverwachting van mensen zo lang is, lijkt het onwaarschijnlijk dat mensen alleen maar een keer zullen trouwen. Hoe kunnen stellen zo lang bij elkaar blijven en gelukkig zijn?

Mijn Antwoord: Alles is alleen afhankelijk van jullie bereidheid om aan elkaar te geven.

Vraag: Mijn man wordt 45, en ik zou het fijn vinden als hij zich ook met Kabbalah zou bezighouden. Waar moet ik beginnen?

Mijn Antwoord: Laat hem met rust! Hij leeft met jou, dus ik denk dat hij tot nu toe vaak over Kabbalah gehoord heeft. Als hij er niet in is geïnteresseerd, houd er dan mee op om hem te proberen te “onderwijzen”. Jouw grote egoïsme, schaadt jou alleen maar. Je moet met je man als persoon leven. Zijn tijd om spiritueel te groeien zal komen als het voor hem juist is.

Vraag: Ook al bestaat de Tempel van Jeruzalem vandaag niet, is het nog steeds voor een Cohen verboden om een gescheiden vrouw te trouwen. Waarom is dit zo?

Mijn Antwoord: Deze vraag is niet voor mij, omdat Kabbalah de methode is voor het onthullen van de Schepper aan een persoon in deze wereld. Kabbalah behandelt alleen spirituele verheffing van de persoon, en niet zijn stoffelijk welzijn.

Vraag: Wat is uw mening over abortus?

Mijn Antwoord: Ik ben er meestal tegen.

Vraag: Is jaloezie slechts een gewaarwording van het egoïsme?

Mijn Antwoord: Jaloezie is hetzelfde als gulzigheid.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Abortion – How Does Kabbalah View It?
Laitman.com Post: Everybody Has Their Own Path
Kabbalah & Relationships
Talk: On Love and Marriage

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed