Is Er Een Hoogste Rechter?

Drie vragen die ik ontvangen heb over rituele eerbiediging en Kabbalah:
 
Is There a Supreme Judge?Vraag: Tot mijn spijt, werd ik in een familie grootgebracht waar men de Joodse traditie er op na houdt en heb zelfs Yeshiva bestudeerd. Nu ben ik volkomen wereldlijk en volg ik geen tradities. Hier ben ik volkomen mee. Echter voel ik de druk vanuit mijn omgeving om de geboden op het stoffelijke niveau na te leven. Kunt u me advies geven over hoe hiermee om te gaan en hoe te vermijden met mijn vrouw te ruziën (ik ben getrouwd en heb vier kinderen)?
 
Antwoord: Als een persoon opgevoed wordt met tradities en geloof in beloning en bestraffing, gebaseerd op het in ere houden van deze tradities, is het heel moeilijk om er mee te stoppen. Jouw vrouw gelooft dat je door middel van het eerbiedigen van de aardse geboden, de volgende wereld voor haar en haar kinderen zal verdienen, en dat je een beloning en de genade van de Schepper zult ontvangen. Dit zorgt ervoor dat zij voelt dat haar leven zin heeft en het geeft haar energie om door te leven. Pak haar dit niet af! Als je bij haar bent, volg dat wat zij van jou vraagt.
 
Vraag: Ik ben als een Orthodoxe Jood geboren en ben ook zo opgevoed. Ik wil Kabbalah studeren, maar ik wens de 613 Mitzvot niet te volgen. Het voelt erg lastig om zoveel Mitzvot te moeten eerbiedigen. Tegelijkertijd zijn zowel, het idee van het bestuderen van Kabbalah als verscheiden concepten die u op uw blog bekend maakt, erg interessant. Wat moet ik over deze kwestie vinden?
 
Antwoord: Studeer Kabbalah, samen met de aardse Thora, zonder wat dan ook aan jezelf of aan je levenswijze te veranderen. We accepteren geen Orthodoxe Joden of zelfs Klipot Srugot (gebreide keppeltjes) in onze kerngroep, maar je hebt alle recht op een virtuele studie.
 
Vraag: Vroeger maakte ik deel uit van de orthodoxe religie. Ik heb het verlaten toen ik er niet in ben geslaagd om de Schepper erin te vinden en tot het besef kwam dat het niet het juiste pad was. Mijn vraag is: zijn er zulke verschijnselen als een hoogste rechter en een oordeel, straf en beloning, op de wijze die de orthodoxe religie gelooft?
 
Antwoord: Het volgende bestaat:
1. De Schepper, de Wet van de Natuur;
2. Het wezen; en
3. De verbinding tussen ze in.
 
Het doel van de schepping is, om samensmelting met de Schepper te verwerven. Dit betekent het te verwerven door het wezen te corrigeren van “voor zichzelf” naar “voor de Schepper”. Dan wordt de Schepper binnen het in wezen onthuld. Hier spreekt Kabbalah over en dit is wat bestaat.
 
Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Creator Does Not Have Arms or Legs
Laitman.com Post: Religion and Kabbalah Are Opposite
Laitman.com Post: Why Are There So Many Words In the Torah?
Kabbalah Today Article: A Mitzva
Baal HaSulam Article: “The Essence of Religion and Its Purpose”
The Secret Meaning of the Bible

icon for podpress Video: Rabash – Which Torah & Mitzvot Purify the Heart? [14:17m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed