Iedereen Moet Zijn Eigen Leraar Vinden

Every Person Has to Find His Own TeacherEen vraag die ik kreeg: In een van de vorige blog posts vroeg iemand aan U: “Hoe weet men dat er maar EEN echte bron is van de Kabbalah?” U antwoordde daarop: “Er kunnen geen meerdere bronnen zijn omdat er EEN Schepper is.”
Ik ben het helemaal met U eens wat Berg betreft, en zijn sjamanistische zakelijke ideeën, zoals spiritualiteit verkopen door middel van rode draden, cameeën en zegeningen. Maar wat ik nog steeds niet begrijp is waarom er slechts EEN, unieke en enige bron van Kabbalah is! Al met al waren er duizenden Kabbalisten gedurende de tijd van de Tweede Tempel. Gebaseerd op de kwaliteiten van hun ziel, onderwezen zij hun studenten allemaal op een andere manier als doel de Enige Schepper te bereiken. De studenten konden kiezen!Bovendien heeft U gezegd dat tot de 19de eeuw de meeste rabbijnen Baalei Hasaga (die spiritualiteit bereikt hebben) waren en dat de mensen een keus konden maken.

Nu verklaart U dat Uw pad het enige juiste pad is. Is onze wereld zo schaars in Kabbalisten dat er maar één over is die

a) Een Kabbalist is, en
b) Een geopenbaarde Kabbalist – iemand waar U, als Kabbalist, een potentiële student een juiste leraar kan aanraden als hij nog in het zoekende stadium is? En hoe zit het met het vers: “Er zijn vele paden naar de Schepper”?

Mijn antwoord: In het proces van de Kabbalah studie, komt het heel vaak voor dat men twijfelt over de juistheid van het pad. Dit gebeurt omdat het pad en het doel voor ons verborgen zijn. Het pad is bedekt met afdalingen en de tijden van duidelijkheid zijn schaars. Niet zoals in de egoïstische vordering, op de weg van de Kabbalah ga je tegen jezelf in. Dit is de reden dat je jezelf afvraagt, “Kan het waar zijn dat hoe slechter iets is, hoe beter het is?”

Toen ik dezelfde vraag aan Rabash stelde hoe ik kan weten of hij mijn leraar is, antwoordde hij: “Je moet dit voor jezelf bevestigen!” Tevens schreef Baal HaSulam in zijn Brieven dat hij geen Kabbalisten meer zag in zijn generatie. Ik zelf zie ze ook niet, buiten mijzelf en mijn studenten.

Elke persoon moet zijn eigen leraar vinden. Ik heb de adressen niet van de “Onderwijzers in Kabbalah”, maar je kunt ze zeker makkelijk vinden als je ze op het Internet opzoekt onder het sleutelwoord “Kabbalah.”

Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: There Are Many Paths to the Creator
Laitman.com Post: One’s Soul Shall Teach One
Kabbalah Today Article: The Introduction
Baal HaSulam – “Letters”

 icon for podpressChapter from Book Attaining the Worlds Beyond: Fear of the Creator [7:57m]: Play Now | Download

icon for podpress  Chapter from Book Attaining the Worlds Beyond: Rav Laitman’s Quest for the Kabbalah [16:50m]: Play Now | Download

icon for podpress  Rabash: The Last Great Kabbalist [03:28m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed