Het Geneesmiddel Voor De Globale Crisis

The Remedy for the Global CrisisNieuw Rapport (van het Syndicaat Project):
 
De Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon verklaart, “We herkennen allemaal het gevaar van vandaag: een globale financieële crisis, een globale energie crisis, een globale voedsel crisis. De klimaat verandering bedreigt duidelijk onze planeet. Heden zien we ook een crisis van een andere soort onder ogen – de uitdaging van globaal leiderschap. Naties kunnen hun eigen belangen niet langer beschermen of het welzijn van hun volk verbeteren zonder de medewerking van de rest. Toch zie ik het gevaar van Naties die naar binnen kijken in plaats van naar een gedeelde toekomst. Ik zie het gevaar van terugtrekking van de ontwikkeling die we al gemaakt hebben, vooral op het gebied van economische ontwikkelingen en het eerlijk delen van de vruchten van globale groei.
 
Mijn Commentaar: Zelfs als iedereen zal begrijpen dat de bron van alle wereld crises, inclusief de klimaat crisis, menselijk egoisme en zijn negatieve invloed op de Natuur is, zullen ze nog steeds niet het geneesmiddel voor de toenemende algemene crises vinden. Ze zullen niet begrijpen hoe je de menselijke natuur veranderd, en dat komt omdat dat onmogelijk is in onze wereld wiens gehele natuur egoïsme is.
 
Er is een wet dat zegt “Het algemene en bijzondere zijn gelijk” (Klal U Prat Shavim). Net zoals een willekeurig mens naar Kabbalah is gebracht door leiden en de vraag, “Wat is de betekenis van mijn leven?”, zo zal de hele mensheid als een geheel door leiden en crises naar de vraag over de betekenis van het eigen bestaan gebracht worden – en dit is niet rijkdom, macht, roem of kennis. Dan zal de mensheid antwoord vinden op die vraag namelijk dat de betekenis van het leven de onthulling van de Schepper is. Op dat moment zal de mensheid de wetenschap van Kabbalah onthullen, oftewel het middel om de onthulling van de Schepper te verwerkelijkes. De definitie van de wetenschap Kabbalah is “De methode van het onthullen van de Schepper aan de mensen in deze wereld,” zoals Baal HaSulam schreef in zijn artikel “De Essentie van de wijsheid van Kabbalah.”
 
Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Does a Kabbalist Feel About the Current Events?
Laitman.com Post: Disasters and Diseases Come to an End When Humanity Unites Above Selfishness
Laitman.com Post: Ervin Laszlo and Michael Laitman – From Chaos to Harmony
Kabbalah Today Article: What Is Happening to Our Economy?
Kabbalah Today Article: The Hurricane Within
Article – “Lecture in Arosa”
icon for podpress Changing the World [3:12m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed