Het Begin Van De Verlichting

Article in the Newspaper "Yedioth Aharonot"Nieuwsrapportage (van de Pressroom en SvobodaNews): Henry Paulson zei tijdens een persconferentie: “Het is noodzakelijk dat regeringen zowel individueel as collectieve acties ondernemen om de liquiditeit te verhogen, financiële instellingen te verstevigen, marktstabiliteit verhogen en een uitgebreide regulerende verantwoordelijkheid ontwikkelen….We moeten doorgaan om onze acties en het werk binnen het gewone raamwerk zorgvuldig te coördineren zodat een actie van het ene land niet ten koste gaat van een ander land of de stabiliteit van het gehele systeem. Daarnaast, in overleg met Brazilië, de G-20 President, vraag ik voor een speciale bijeenkomst van de G-20 om te overleggen hoe we zullen coördineren om de invloed van de hevige globale marktbewegingen en de economische achteruitgang van al onze landen te verminderen…

We zien elke dag bewijzen dat de wereldeconomie en de financiële markten meer met elkaar verbonden zijn dan ooit in de gehele geschiedenis…..Er is absoluut sprake van een globale markt en globale economie. Economische groei en stevigheid van het ene land maakt alle landen sterker, terwijl zwakte van een land alle landen zwakker maakt. Dit is de reden waarom we samen moeten werken. Deze persconferentie is van groot belang.

Mijn commentaar: Het deed me genoegen om deze nieuwsrapportage te lezen, ik ben blij dat mensen snel de noodzaak van vereniging en gemeenschappelijke belangen herkennen. Toch zijn de aangedragen oplossingen nog steeds uit de tijd, als het plaatsen van een heupprothese.

Het is nodig dat we de mensheid als een onafhankelijk levend wezen zien dat volgens zijn eigen regels leeft, en niet volgens de regels die wij bedenken. Het leeft volgens de regel “Heb uw naaste lief als Uzelf”.

Opnieuw gaan we Bijbelse tijden binnen en de eisen van de mensheid die ze meebrengen. We zijn een volledige cirkel geworden. Op dit moment is het nog belachelijk om zelfs maar over deze wet te spreken. Maar desalniettemin zullen onze gedachten eraan veranderingen aanbrengen in de conditie van de wereld.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: When It Comes to the Global Crisis, We Cannot Afford to Procrastinate
Laitman.com Post: Love Thy Neighbor as Thyself
Laitman.com Post: Humanity Is One Integral, Interconnected Organism

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed