Enkel Een Vonk Van Het Hoogste Licht Zal De Wereld Corrigeren

The Kabbalistic Meaning of the Star of David, and Why We Should Respect Sports StadiumsEen vraag die ik kreeg (mijn antwoorden zijn vetgedrukt): U zei dat de enorme crises: economisch, ecologisch en anderen, uiteindelijk de mensheid tot correctie zullen brengen ondanks dat het pad bitter zal zijn. Maar denkt u niet dat als er geen brood in supermarkt ligt dit de informele machtsstructuren op straat zal ophogen, dat niet iedereen zal proberen te overleven tegen elke prijs, door stelen en moorden enkel voor een brood? En dat al deze crises enkel meer haat en kwaad tussen de mensen zal brengen? Ik ben het met u eens!

“Waar geen brood- is geen Thora”- dit is een uitspraak van uzelf. Als een mens wanhopig is, als zijn vrienden en familie doodgaan van de honger en ziektes en het te gevaarlijk is om je gezicht op straat te laten zien, zal hij dan echt de Kabbalah gaan studeren? Ook nog indien we in het achterhoofd houden dat er geen elektriciteit en computers en Internet is. Ik kan u verzekeren dat mensen geen Kabbalah bestuderen- nu niet en niet over 232 jaar (aan het einde van de 6000 jaar). Ik ben het met u eens!

Zelfs al begrijp ik dat de wetenschap van de Kabbalah noodzakelijk is, zelfs al heb ik een punt in mijn hart en weet ik van deze wetenschap en hoe die te bestuderen, dan nog, als iemand van mijn familie van de honger op sterven ligt, zal ik niet gaan zitten en boeken lezen. En dit is een nog grotere waarheid voor diegene die er nog nooit van hebben gehoord. Ik ben het met u eens!

De punt in het hart verschijnt als je alles hebt dat je wilt en je realiseert dat het je niet heeft vervuld en dat er geen plek is om naar toe te gaan. Maar als je je bezig moet houden met hoe een glas water te bemachtigen om te overleven dan zal niemand zich interesseren voor een punt in het hart. Ik ben het met u eens!

Mijn antwoord: Ik ben het volledig met u eens and ik onderschrijf de regel: Als er geen brood is – is er geen Thora”. Dit betekent dat er situaties zijn waar mensen enkel bezig zijn met overleven en dan zullen alle wetten worden afgeschaft en alles zal enkel in het teken staan van de noodzaak om te overleven (met de uitzondering van moorden om je eigen leven te sparen).

Toch overzien je argumenten de ver fasen van de ontwikkeling van een verlangen. Het is niet de grootte van het verlangen dat groeit maar de mogelijkheid om de bron van zijn leegte en vulling te herkennen. Dit is zo omdat alles plaatsvindt onder invloed van het Licht. Je zult ontdekken dat je innerlijke ervaringen niet enkel lijden maar dat zij plotseling ook de reden voor hun lijden zullen begrijpen- en dat is de bedoeling en heeft een einddoel.

Je zult de mensen kunnen helpen deze realisatie eerder te bereiken, dan zal het lijden zich terugtrekken. Uiteindelijk komt het enkel tot ons om deze realisatie te bewerkstelligen. Dit is waarom de verspreiding van de Kabbalah zo belangrijk is; als de massa het plan van de Schepper enigszins begrijpt, zal dit een groot lijden uitstellen en plotseling zullen vrede en rijkdom in de wereld verschijnen.

Ik stel voor dat je het boek “Van Chaos naar Harmonie” nog eens doorleest, mijn “les in Arosa” en de materialen bij het artikel “De Toekomstige Generatie“. “Een enkele vonk van het Hoogste Licht zal de wereld en het Universum laten opstijgen”. En deze ene vonk is voldoende om deze Wereld te corrigeren, welke de vonk in de eerste plaats had gecreëerd! Het enige dat nodig is, is een collectief verlangen ernaar.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Solution – Excerpts from the Writings of the Last Generation by Baal HaSulam
Laitman.com Post: The Writings of the Last Generation
Laitman.com Post: The World Will Never Be the Same
Laitman.com Post: Kabbalah’s Model of a New World
Kabbalah Today Article: Mankind’s Growing Hunger

icon for podpress  Kabbalah Dissemination [3:03m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed