Economen Maken Zich Niet Druk Over De Oorzaak Van De Financiële Crisis

Economists Don't Care About the Cause of the Financial CrisisWanneer ik met economen over de financiële crisis spreek, ontdek ik dat zij en ik niet in dezelfde dingen geïnteresseerd zijn.

Zij zijn niet geïnteresseerd in de oorzaak van de crisis, en zijn niet bereid mijn uitleg daarvan te accepteren. Wat hen interesseert is de ontwikkeling van de crisis en wat er hier en nu gedaan moet worden – door een bank of door een gezin.

Tot nu toe klinken mijn voorstellen, over dat wat er gecorrigeerd moet worden de relaties zijn tussen iedereen, zowel tussen organisaties en mensen over de hele wereld, hen naïef in de oren, omdat zij de oorzaak van de crisis nog niet zien – het ontbreken van goede relaties tussen mensen. Deze relaties moeten voortkomen uit het begrip dat we elk deel zijn van een organisme, en dat we dit organisme beter kunnen maken door onderling voor alle delen ervan te zorgen.

Dat is de enige manier waarop wij dit probleem van wereldomvattende crisis kunnen oplossen en alle crises te boven kunnen komen die zich langzamerhand in de mensheid van nu openbaren. Ze worden geopenbaard omdat onze egoïstische ontwikkeling ons tot het punt gebracht hebben waar we allen verbonden zijn binnen één enkel organisme.

Met betrekking tot de wereldwijde crisis, is het proces begonnen, maar het is pas in het beginstadium. Er valt veel over te zeggen, en we zullen er in de toekomst nog veel vaker over spreken – over de oorzaken, de ontwikkeling, en het doel ervan on over de mogelijkheden tot verzachting ervan: over “Het Pad van Licht” dat Kabbalah biedt in plaats van “Het Pad der Lijden”.

Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Remedy for the Global Crisis
Laitman.com Post: My Article on YnetNews – A Kabbalistic Interpretation of the Economic Crisis
Kabbalah Today Article: What Is Happening to Our Economy?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed