Door De Financiële Crisis Is Karl Marx Weer In De Mode In Europa

The Remedy for the Global CrisisNieuwsbericht (vertaald uit RB.ru): De wereldwijde financiële crisis, die al voor veel faillissementen gezorgd heeft en al veel banen kostte, heeft de belangstelling van de mensen in Europa voor de ideeën van Karl Marx nieuw leven ingeblazen. Marx was de grondlegger van de wetenschappelijke leer van het communisme. Uitgevers in Berlijn zeggen dat Het Kapitaal – het belangrijkste werk van Marx – een bestseller aan het worden is.De president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy bleek onlangs het boek te lezen. De Duitse minister van financiën, Peer Steinbrueck, heeft zich er positief over uitgelaten, en zelfs de Paus in Rome prees het boek vanwege haar “grondige analyse”. Hoe langer de financiële crisis aanhoudt, hoe meer de mensen in verwarring raken. Ze vragen zich af: “Waarom overkomt mij dit?”.

Mijn Antwoord: Ik hoop dat zij zich even snel tot het idee van Kabbalah zullen wenden. Universele gelijkheid, het idee dat iedereen recht heeft om te ontvangen wat hij nodig heeft, en dat van iedereen verwacht wordt te geven naar de mate van zijn aangeboren talenten, het idee van onderlinge garantie en broederschap – dit zijn allemaal goede zaken, maar enkel als middelen en niet als doel. Zij moeten een middel zijn om ons tot gelijkvormigheid te brengen met de Schepper, om ons dichter bij Hem te brengen, en om verbondenheid met Hem te bereiken. Anders – op de manier waarop deze ideeën gewoonlijk worden toegepast – zullen zij opnieuw leiden tot terreur en wereldoorlog.

De communistische ideeën invoeren was een mislukking. In theorie lijken ze mooi en waar, maar in de praktijk is het onmogelijk om de egoïstische natuur van de mens om te buigen naar altruïsme. (Zie het nieuwsblad van Baal HaSulam “HaUma (De Natie)”). Dit zal het struikelblok zijn voor de gehele mensheid. De crisis en de globalisering zullen ons duidelijk maken dat we nauw verbonden zijn, en ons dus aan de regel :”Heb uw naaste lief zoals uzelf” moeten houden. Maar onze natuur weerhoudt ons daarvan. Wij zijn bereid elkaar en de hele wereld te vernietigen, omdat we niet in zulke wederzijdse garantie kunnen leven (Zie het artikel:”De Arvut (Wederzijdse Garantie).”

Vandaar dat alleen de methode van correctie van de menselijke natuur van egoïsme naar altruïsme – Kabbalah – ons kan helpen te overleven. Omdat Kabbalah het Hogere Licht, dat ons heeft geschapen en dat als enige in staat is ons te veranderen, aantrekt en tot de mens brengt.

Kabbalah zal de mens veranderen, in de praktijk, en zal ons in staat stellen ons te houden aan de wet van naastenliefde binnen het gesloten systeem van de mensheid. Daarom is het vanzelfsprekend dat de mensen geïnteresseerd zijn in Marx, maar zijn theorie kan niet in werkelijkheid omgezet worden. Daarvoor hebben we het Hogere Licht nodig dat de mens corrigeert, en alleen Kabbalah kan daarvoor zorgen. Ik hoop dat mensen zich dit spoedig zullen realiseren en het in de praktijk zullen willen brengen op de juiste manier, in plaats van nog meer lijden over zich af te roepen.

Verwante materialen (Engels):

Laitman.com Post: My Article on Ynetnews – A Kabbalistic Interpretation of the Economic Crisis
Laitman.com Post: The Remedy for the Global Crisis
Laitman.com Post: The Beginning of Enlightenment
Lesson on Baal HaSulam’s Article: “Exile and Redemption”

2 Reacties

  1. […] Door de Financiële crisis is Karl Marx weer in de mode in Europa […]

  2. […] Crisis Overleven? Laitman.nl Artikel: Baal HaSulam Beschrijft De Samenleving Van De Toekomst Laitman.nl Artikel: Door De Financiële Crisis Is Karl Marx Weer In De Mode In Europa Laitman.com Post: Kabbalah Gives Us the Complete Template for Creating an “Incubator” for […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed