De Wereld Zal Nooit Meer Dezelfde Zijn

A Crisis Is a Crisis Nieuws Verslag (Vertaald van BBC) Het hoofd van IMF, Dominic Strauss-Kahn, kondigde aan dat de wereld “op de drempel van een recessie” is. Hij riep de wereld leiders op om “snel, besluitvol en gezamenlijk” te handelen om de globale economische problemen te overkomen. Op vrijdag wordt de president van de Verenigde Staten van Amerika, George Bush, verwacht om het Amerikaanse publiek toe te spreken over de economische situatie in de VS. Wat kunnen we verwachten?

Mijn Antwoord: Ontspan je, de wereld zal nooit meer zijn zoals het vroeger was. Aanvaard dit en probeer het niet terug te krijgen! Door onze natuurlijk egoïstische ontwikkeling (en niemand is hier schuldig aan – dit is een onweerlegbare scherpzinnigheid van de Natuur) hebben we de onthulling bereikt van het integrale, globale systeem van de menselijke interactie in de wereld. Bovendien, aangezien de mens het meest egoïstische van alle wezens in de wereld is, incorporeert hij tevens al het levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau van de natuur, en alles vereist zijn eigen oplossing, ofwel een juiste regulering, balans.

In dit geval, worden we allen afhankelijk van iedereen anders. Er is geen weg terug, en er kan ook geen weg terug zijn. De krachten van de gemeenschappelijke en enkele beschaving duiken nu op en ze zullen ons doen begrijpen dat er verschillende wetten hier aan het werk zijn – de wetten van één enkel organisme. Degenen die dit eerder begrijpen zullen in staat zijn om eerder uit het dal te komen. Door op een juiste manier met het gemeenschappelijke systeem verbonden te worden, zullen ze in staat zijn zichzelf economisch, sociaal, moraal en dergelijk te genezen.

Ik ben geen profeet, maar door het volgen van Baal HaSulams teksten, heb ik afgelopen zes jaar boeken en artikelen over de crisis geschreven. Er was geen manier om deze te voorkomen, maar er is een middel om eruit te komen. Ik heb belangrijke mensen hierover gesproken, hen verteld dat het noodzakelijk is om een “globaal onderwijs” op te zetten, of met andere woorden: “Heb je naaste lief als jezelf” – omdat anders dingen steeds erger zullen worden. Echter, lachten ze me uit wegens mijn naïviteit.

Nu moeten we beginnen met het werk om de situatie aan de mensen uit te leggen, en we zijn er al laat mee. Terwijl mensen leren hoe ze dingen moeten veranderen, zullen de slagen van het lot blijven komen.

 Verwante Materialen:
Laitman.com Post: When It Comes to the Global Crisis, We Cannot Afford to Procrastinate
Laitman.com Post: The Remedy for the Global Crisis
Laitman.com Post: The Last Generation – A Song By the Bnei Baruch Band
Kabbalah Today Article: What Is Happening to Our Economy?
Baal HaSulam Article: “The Future Generation”

One Comment

  1. […] Is De “Eerste Plaag Van Egypte” Laitman.nl Artikel: Door De Crisis Heen Naar Het Beloofde Land Laitman.nl Artikel: De Wereld Zal Nooit Meer Dezelfde Zijn Laitman.com Post: Where Is Our […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed