De Wereld Die We Waarnemen Is Net Een Speelfilm

Everything We Perceive Is Like Frames of a Motion PictureEen vraag die ik ontvangen heb: Als ik een opgenomen Congres les kijk, verlies ik dan de Zivug Haka’a die de Kabbalisten tijdens een Congres ervaren of als ze een live uitzending kijken?
 
Mijn Antwoord: Je verliest niets, omdat alles wat we waarnemen op dezelfde manier bestaat als de beelden in een film. We halen deze beelden naar voren en we spelen ze weer af. Er zijn twee mogelijkheden: deze beelden hebben al plaats gevonden en we onthullen ze in ons eigen tempo; of we onthullen ze de eerste keer, als we elkaar bijvoorbeeld tijdens een Congres ontmoeten.
 
Echter bestaat dit alles al in Malchut. We halen alleen de weergave van de beelden in ons naar boven door middel van onze positieve inspanningen.
 
Als we zelf de beelden in ons zelf oproepen, nemen we ze op een positieve wijze waar, omdat ons egoïsme samenwerkt met de Schepper, om ons te baten. Dit gebeurt dan op een aangename manier. Echter als we de speelfilmbeelden niet zelf terughalen, worden ze op een andere manier in ons weergegeven – op een dwingende wijze. Ze bewegen ons dan toe handelingen te ondernemen, zelfs als deze onaangenaam zijn.
 
Haal daarom de beelden zelf terug, neem deel aan zowel dat wat al geopenbaard is, als hetgeen dat we nog moeten onthullen!

Verwante Materialen (Engels):

Laitman.com Post: Reality is Imaginary
Laitman.com Post: The Internet Is Just A Step Toward Revealing Our True Connection With Each Other
Laitman.com Post: Virtual Kabbalah 
Kabbalah for Beginners: Chapter 10 – “Sensing Reality Through Kabbalah”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed