De Relatie Tussen De Mens En De Schepper Lijkt Op Een Dramatisch Liefdesverhaal

Man's Relationship With the Creator Is Like a Dramatic Love StoryTwee vragen die ik over de liefde heb ontvangen:

Vraag: U zegt vaak de relatie van de persoon met de Schepper zou moeten zijn als de manier waarop de bruidegom een bruid het hof maakt, de manier waarop zij zich voor hem verbergt, etc. Hierbij komt dat u zei dat in het verleden vrouwen gekocht werden, en het genoeg was om iemand slechts één keer voor het trouwen te ontmoeten. Maar waar zijn passie en spanning hierin?

Mijn Antwoord: Er is geen behoefte aan liefde op het stoffelijke niveau, omdat het op een later moment geschapen werd door middel van wederzijdse overeenstemming en gewoonte. Echter zijn passie en spanning nodig in de relatie tussen de persoon en de Schepper, omdat deze gevoelens hoger zijn – in tegenstelling tot het egoïsme. Het kan bijvoorbeeld vergeleken worden met een dramatisch liefdesverhaal, waar de geliefden (de mens en de Schepper) naar elkaar verlangen (door middel van schenking), tegen de verlangens van de hele wereld in (tegen al hun egoïstische verlangens) – en dit schept passie en spanning.

Vraag: In een TV programma werd u gevraagd: “Wat is liefde?” en u zei, “Het is de fundamentele eigenschap van het universum, wederzijdse schenking dat alle niveaus van natuur doordringt behalve de mens. We zijn overgelaten aan onszelf en we doen alles in de wereld behalve dit”. Echter, u zei ook dat de mens geen vrijheid bezit wat zijn handelingen betreft en dat alles bepaald wordt door de Schepper.

Mijn Antwoord: Dit is hoe dingen in de eerste instantie bepaald zijn door de Schepper. Alle natuur, in onze wereld, is egoïstisch, wegens de egoïstische val van de mens. De correctie van de hele natuur is om deze reden alleen van de mens afhankelijk. Naar mate dat de mens zijn levenloze, vegetatieve en dierlijke verlangens corrigeert, corrigeert hij tevens het externe levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau van natuur.

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Relatie Tussen De Mens En De Schepper Lijkt Op Een Dramatisch Liefdesverhaal […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed