De Mensheid Is Een Integraal, Samenhangend Organisme

What's the Right Attitude to Have to This World?De wederzijdse garantie (Arvut) is de voorwaarde voor leven, voor het bestaan van een levend organisme. Als alle krachten en handelingen van het organisme gecoördineerd zijn en gericht op een gemeenschappelijk doel, dan verschijnen er geen negatieve corrigerende (crisis, ziekte) krachten in het organisme, en bestaat het systeem in een permanent evenwicht (homeostase). De huidige gebeurtenissen (de financiële crisis, algemene depressie, drugs, het uiteenvallen van de gezinseenheid, leegte, doelloosheid, de globale crisis, de ecologische crisis) openbaren ons de enige en algemene reden voor alles wat plaats vindt – dat we allen een integraal deel van de Natuur zijn; dat alle delen van de Natuur onderling met elkaar verbonden zijn, en zodoende moeten ze zich eenstemmig gedragen. Maar wij – de mensheid – gedragen ons niet op die manier. We zijn verwant aan een kwaadaardig gezwel in het ene harmonieuze organisme van de Natuur.

De mensheid moet beseffen dat ze één heel organisme is, en de wet van het algemeen onderling garant staan – de zorg voor elk persoon en voor iedereen tegelijk – is de essentiële voorwaarde voor onze collectieve overleving. De Bijbelse principes “Doe niet aan een ander, wat je zelf niet wil dat jou wordt aangedaan” en “Heb uw naaste lief als uzelf” zijn wetten die het algemene evenwicht van de Natuur en onze samenleving bepalen. Als we deze wetten niet aannemen, zullen we ten onder gaan.

Baal HaSulam’s artikel, “Arvut” (wederzijdse garantie), beschrijft hoe we, door gebruik te maken van de Kabbalistische bronteksten, harmonie met de Natuur kunnen bereiken. Het boek:”Kabbalah, Science and the Meaning of Life” spreekt over mijn ontmoetingen met Amerikaanse wetenschappers, die onderzoek verrichten in de gebieden die grenzen aan de Hoogste Wereld.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Why Isn’t Spirituality Attained Individually, but Through Mutual Guarantee?
Laitman.com Post: Equality and Brotherhood Are the Means of Attaining Spirituality
Laitman.com Post: Correction Lies In Unity
Lessons: Article “Arvut”, 17.11.05 – 23.11.05

icon for podpress  Our Environment – The Collective Soul [4:07m]: Play Now | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Mensheid Is Eén Integraal, Samenhangend Organisme Laitman.nl Artikel: Wat Is De Grootste Prioriteit Bij Het Opvoeden Van De Jonge Generatie From […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed