De Mate Van Iemands Spirituele Ontwikkeling Is Afhankelijk Van Zijn Inspanningen

The Rate of One's Spiritual Development Depends On One's EffortsEen vraag die ik ontving: De laatste jaren zijn er vreemde dingen gebeurd om mij heen. De mensen tegen wie ik vroeger hoog opkeek, raken nu aan lager wal of doen dingen die de geaccepteerde sociale normen overschrijden. Ik was vroeger heel gedreven, maar ik heb nu alle verlangen verloren om mezelf tegenover anderen te bewijzen.Ik heb het gevoel dat alle mensen die ik goed kende en tegen wie ik opkeek niet meer zijn wie ze waren. Ik ben onbeschoft tegenover mijn familie, en voel me daar steeds beschaamd over want ik houd van hen. Ik voel me geïrriteerd door ouderen, voel afkeer van de gezichten van mensen en ik haat mijn eigen lichaam.

Ik studeer al zeven jaar Kabbalah en ik kijk elke dag naar de lessen. Het is erg zwaar voor me om Congressen en gezamenlijke maaltijden bij te wonen, maar ik geniet van de lessen op Internet. Ik voel dat ik mensen in levende lijve eigenlijk liever uit de weg ga. Is dit normaal?

Mijn Antwoord: Iedereen heeft zijn eigen snelheid en ontwikkelingsstadia. Als je systematisch studeert en in je vrije tijd werkt aan verspreiding, kun je er zeker van zijn dat elke stadium voorbij zal gaan. Je zult je erdoorheen werken, en dan komt er een nieuw stadium. Zo zullen stadia elkaar blijven afwisselen tot aan de volledige correctie.

Maar, de snelheid waarop ze elkaar opvolgen is afhankelijk van je inspanningen, en die vormen de enige manier waarop jij invloed kunt uitoefenen op je hele weg naar de Schepper. Als jouw ontwikkeling met de natuurlijke snelheid voortgaat, dan ervaar je druk (lijden) dat je dwingt tot verandering. Echter, als je de druk van de Natuur (de Schepper) voorblijft door je eigen verlangen, dan zul je geen lijden ondergaan, integendeel, je zult vreugde en inspiratie ervaren. De keuze is aan jou!

Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: It Takes Time, Effort and Experience to Reveal the Upper World
Laitman.com Post: There Are No Speeding Tickets In Spirituality
Laitman.com Post: Freedom of Will Lies in Acceleration
Help Share Kabbalah

icon for podpress  Kabbalah Dissemination [03:03m]: Play Now | Download

icon for podpress  Kabbalah Revealed Episode 11- Free Will Part 2, The Four Factors [24:57m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: