De Crisis Van De Aardse Wijsheid

History Is the Unraveling of Reshimot Inside UsTwee vragen die ik ontving omtrent falende “wijsheden”:

Vraag: Waarom zijn alle ‘wijze mensen” in crisis?

Mijn antwoord: Omdat het duidelijk geworden is dat hun wijsheid in crisis is! Die is, per slot van rekening, menselijk en niet ‘Hoger’. Enkel de wijsheid van Kabbalah zal voor iedereen onthuld worden – krachtig en alleen, op de troon van de hoogste waarde.

Vraag: Lenin was gedreven door het verlangen om meer mensen (het proletariaat) gelukig te maken met de hulp van een betere samenleving. In essentie – maar niet in de vormgeving – valt dit verlangen samen, met dat van de Schepper om alle schepselen gelukkig te maken. Waarom dan voelt u zich “ziek” van zijn toespraak op de gepantserde wagen?

Mijn antwoord: De halve wereld is nog steeds ziek in de maag, enkel van aan hem te denken! Vandaag kunnen ze nog steeds niet herstellen van zijn fout om met dwang de conditie op te leggen van eenheid, wederzijdse garantie, broederschap, gemeenschappelijke eigendom, en gemeenschappelijke inkomsten uit produktie, als ook van de gevolgen ervan.

Deze condities moeten verschijnen als gevolg van iemands zelfcorrectie, vrijwillig en door opvoeding, in plaats van door de schaamteloze “opvoeding” van de KGB, wanneer deze hun eigen volk vernietigden. Baal HaSulam schrijft erover in zijn nieuwsblad “HaUma” (De Natie) en in het artikel “De Toekomstige Generatie“.

Verwant Materiaal (Engels):
Lesson on the article: “Peace In the World”
Introduction to the Book of Zohar. Items 19-25

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: